Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Το '''Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης''' (ΕΜΣΤ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Ως ιδρυτική Διευθύντρια του ΕΜΣΤ ανέλαβε η Άννα Καφέτση, Διδάκτωρ Αισθητικής - Iστορίας Τέχνης.
Αποτελεί το μοναδικό κρατικό μουσείο στην Αθήνα με αντικείμενο τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή εικαστική δημιουργία.
Έδρα του μουσείου προορίζεται να είναι το πρώην εργοστάσιο του ΦΙΞ, το οποίο βρίσκεται στη φάση ανακατασκευής.
Μέχρι την ολοκλήρωση του, οι εκθεσιακοί χώροι του ΕΜΣΤ στεγάζονται στο κτίριο Α' και οι υπηρεσίες του Μουσείου στο κτίριο Β' του κτιριακού συγκροτήματος του Ωδείου Αθηνών (17-19 Βασ. Γεωργίου Β'& Ρηγίλλης).
 
==Πολιτική του Μουσείου==
==Εκπαιδευτικά προγράμματα==
 
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και μορφωτικής πολιτικής του ΕΜΣΤ, εκπονούνταιπραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα πουγια έχουνμαθητές ωςκαι στόχοοικογένειες, ναπαιδικά συμβάλουνεργαστήρια, στηνξεναγήσεις ανακάλυψη,για εξοικείωσηενήλικες και κριτικήσεμινάρια πρόσληψηεκπαιδευτικών τηςμε σύγχρονηςστόχο τέχνηςνα απόσυμβάλουν τοστην κοινόανακάλυψη και εξοικείωση του κοινού όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Πραγματοποιούνταιμε παιδικάτη εργαστήρια,σύγχρονη ξεναγήσεις ολιγομελών ομάδων στον εκθεσιακό χώρο, κύκλοι μαθημάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της σύγχρονης μουσειοπαιδαγωγικής πράξηςελληνική και σεμινάριαδιεθνή δασκάλωντέχνη.
 
==Παράλληλες εκδηλώσεις==
103

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης