Πύρρειος νίκη: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Τροποποίηση: zh:皮洛士式胜利
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η έκφραση '''Πύρρειος νίκη''' χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία νίκη η οποία έχει πολύ μεγάλο κόστος για το νικητή.<br>
Η έκφραση '''Πύρρειος νίκη''' χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία νίκη η οποία έχει πολύ μεγάλο κόστος για το νικητή.<br>
Η φράση προέρχεται από την νίκη του βασιλιά της [[Ήπειρος|Ηπείρου]] [[Πύρρος|Πύρρου]] εναντίον των [[Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία|Ρωμαίων]] το [[279 π.Χ.]] στη [[Ηράκλεια]] και στο [[Άσκουλουμ]]. Οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό του στρατού του Πύρρου σε εκεινες τις μάχες ήταν τόσο μεγάλες και δυσβάστακτες ώστε ο Πύρρος τελικά έχασε τον πόλεμο, αν και τυπικά νικητής στο πεδίο των μαχών.
Η φράση προέρχεται από την νίκη του βασιλιά της [[Ήπειρος|Ηπείρου]] [[Πύρρος|Πύρρου]] εναντίον των [[Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία|Ρωμαίων]] το [[279 π.Χ.]] στη [[Ηράκλεια]] και στο [[Άσκλο]]. Οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό του στρατού του Πύρρου σε εκεινες τις μάχες ήταν τόσο μεγάλες και δυσβάστακτες ώστε ο Πύρρος τελικά έχασε τον πόλεμο, αν και τυπικά νικητής στο πεδίο των μαχών.


[[Κατηγορία:Εκφράσεις]]
[[Κατηγορία:Εκφράσεις]]

Έκδοση από την 18:36, 28 Νοεμβρίου 2009

Η έκφραση Πύρρειος νίκη χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία νίκη η οποία έχει πολύ μεγάλο κόστος για το νικητή.
Η φράση προέρχεται από την νίκη του βασιλιά της Ηπείρου Πύρρου εναντίον των Ρωμαίων το 279 π.Χ. στη Ηράκλεια και στο Άσκλο. Οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό του στρατού του Πύρρου σε εκεινες τις μάχες ήταν τόσο μεγάλες και δυσβάστακτες ώστε ο Πύρρος τελικά έχασε τον πόλεμο, αν και τυπικά νικητής στο πεδίο των μαχών.