Βαρυμπόμπη Αττικής: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
προσθεσα πληροφορίες για την περιοχη
Αναίρεση έκδοσης 1780513 από τον 91.140.61.245 (Συζήτηση χρήστη:91.140.61.245)εντελώς μη ουδέτερες προσθήκες
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Εικόνα:map for thrakomakedones.jpg|thumb|Βαρυμπόμπη - χάρτης]]
[[Εικόνα:map for thrakomakedones.jpg|thumb|Βαρυμπόμπη - χάρτης]]


Η '''Βαρυμπόμπη''' είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της βόρειας Αττικής και βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.Στα δυτικά συνορεύει με την κοινότητα των [[Θρακομακεδόνες|Θρακομακεδόνων]], ενώ στα ανατολικά επικοινωνεί μέσω των λεωφόρων Τατοϊου και Δεκέλειας-Κηφισίας.Η πυκνή βλάστηση,τα συμπαγή πευκοδάση σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και τις ωραίες μονοκατοικίες αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά της. Είναι ιδανικός τόπος για αθλήματα όπως τρέξιμο,ποδηλασία καθώς και ιππασία εφόσον οι ιππικοί όμιλοι είναι πολυάριθμοι.Ακόμη είναι γνωστή για τα πρώην βασιλικά κτήματα του βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι διαδρομές που μπορεί να κάνει κανείς εκεί είναι πολλές και με διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Σήμερα αποτελεί τόπο μόνιμης κατοικίας για τους προνομιούχους κατοίκους του λεκανοπεδίου που εγκαταλείπουν το κέντρο και οχι μόνο. Οι αντικειμενικές αξίες το 2006 αγγίζουν τα ''1.300'' ευρώ/τ.μ. δόμησης. Επιπλέον έχει ανακοινωθεί μελέτη επέκτασης του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την [[Κηφισιά]] προς τον [[Άγιος Στέφανος Αττικής|Άγιο Στέφανο]] με παράκαμψη και στάση στη Βαρυμπόμπη. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης δεν κρίνεται σκόπιμη η παράκαμψη στην Βαρυμπόμπη. Επίσης απότελει πόλο ελξης των των Αθηναίων αφόυ την επισκέπτονται κάτοικοι από όλα τα προάστια των Αθηνών.Υπάρχουν στην ομώνυμη πλατεία καφετέριες.
Η '''Βαρυμπόμπη''' είναι γνωστή συνοικία που υπάγεται στο δήμο [[Μενίδι|Αχαρνών]]. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του δήμου και περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας. Στα δυτικά συνορεύει με την κοινότητα των [[Θρακομακεδόνες|Θρακομακεδόνων]], ενώ στα ανατολικά επικοινωνεί με τα βόρεια προάστια μέσω των λεωφόρων Τατοϊου και Δεκέλειας-Κηφισίας. Αρχικά έγινε γνωστή για τις ταβέρνες στην ομώνυμη πλατεία, ενώ σήμερα αποτελεί τόπο μόνιμης κατοικίας για τους προνομιούχους κατοίκους του λεκανοπεδίου που εγκαταλείπουν το κέντρο. Οι αντικειμενικές αξίες το 2006 αγγίζουν τα ''1.300'' ευρώ/τ.μ. δόμησης. Επιπλέον έχει ανακοινωθεί μελέτη επέκτασης του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την [[Κηφισιά]] προς τον [[Άγιος Στέφανος Αττικής|Άγιο Στέφανο]] με παράκαμψη και στάση στη Βαρυμπόμπη. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης δεν κρίνεται σκόπιμη η παράκαμψη στην Βαρυμπόμπη.


{{Περιφέρεια Αττικής}}
{{Περιφέρεια Αττικής}}

Έκδοση από την 15:05, 6 Νοεμβρίου 2009

Βαρυμπόμπη - χάρτης

Η Βαρυμπόμπη είναι γνωστή συνοικία που υπάγεται στο δήμο Αχαρνών. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του δήμου και περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας. Στα δυτικά συνορεύει με την κοινότητα των Θρακομακεδόνων, ενώ στα ανατολικά επικοινωνεί με τα βόρεια προάστια μέσω των λεωφόρων Τατοϊου και Δεκέλειας-Κηφισίας. Αρχικά έγινε γνωστή για τις ταβέρνες στην ομώνυμη πλατεία, ενώ σήμερα αποτελεί τόπο μόνιμης κατοικίας για τους προνομιούχους κατοίκους του λεκανοπεδίου που εγκαταλείπουν το κέντρο. Οι αντικειμενικές αξίες το 2006 αγγίζουν τα 1.300 ευρώ/τ.μ. δόμησης. Επιπλέον έχει ανακοινωθεί μελέτη επέκτασης του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την Κηφισιά προς τον Άγιο Στέφανο με παράκαμψη και στάση στη Βαρυμπόμπη. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης δεν κρίνεται σκόπιμη η παράκαμψη στην Βαρυμπόμπη.