Βαλδουίνος Α΄ της Φλάνδρας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: '''Βαλδουίνος Α' της Φλάνδρας''' (περί το 830879) γνωστός και ως Βαλδουίνος σιδερένιο χέρι πρώτο...
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Βαλδουίνος Α' της Φλάνδρας''' (περί το [[830]] – [[879]]) γνωστός και ως Βαλδουίνος σιδερένιο χέρι πρώτος κόμης της Φλάνδρας. Γιός κάποιου άσημου με το όνομα '''Οντασέρ''' για τον οποίον τίποτα δέν είναι γνωστό όπως επίσης δέν είναι τίποτα γνωστό για την παιδική ηλικία του Βαλδουίνου. Έγινε γνωστός με τον γάμο του με την [[Ιουδήθ της Φλάνδρας|Ιουδήθ]] κόρη του βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου του φαλακρού παρά την θέληση του πατέρα της. Η Ιουδήθ είχε παντρευτεί στους δύο προηγούμενους γάμους της τους βασιλείς του [[Ουέσσεξ]] [[Έθελγουλφ του Ουέσσεξ|Εθελγούλφ]] και τον γιό του [[Έθελμπαλντ του Ουέσσεξ|Εθελμπάλντ]] αλλά μετά τον θάνατο του τελευταίου επέστρεψε στην [[Γαλλία]] ([[860]]). O [[Κάρολος ο Φαλακρός]] δέν συμφωνούσε με τον γάμο αλλά η Ιουδήθ κατάφερε να δραπετεύσει με τον Βαλδουίνο με την βοήθεια του αδελφού της [[Λουδοβίκος ο Τραυλός|Λουδοβίκου του τραυλού.]] Ο Κάρολος τους καταδίωξε αλλά δέν κατάφερε να τους συλλάβει και έβαλε τους επισκόπους του να αφορίσουν το ζευγάρι. Ο Βαλδουίνος και ο Ιουδήθ δραπέτευσαν στην [[Ρώμη]] οπου κατάφεραν να πάρουν την συγκατάθεση του πάπα Νικολάου Α’ για τον γάμο τους, κάτι που έκανε τον Κάρολο να υποκύψει και να τους δεχτεί. Ο γάμος τους έγινε στην [[Οσέρ]] στις [[13 Δεκεμβρίου]]/[[863]].
'''Βαλδουίνος Α' της Φλάνδρας''' (περί το [[830]] – [[879]]) γνωστός και ως Βαλδουίνος σιδερένιο χέρι πρώτος κόμης της Φλάνδρας ([[863]] - [[879]]). Γιός κάποιου άσημου με το όνομα '''Οντασέρ''' για τον οποίον τίποτα δέν είναι γνωστό όπως επίσης δέν είναι τίποτα γνωστό για την παιδική ηλικία του Βαλδουίνου. Έγινε γνωστός με τον γάμο του με την [[Ιουδήθ της Φλάνδρας|Ιουδήθ]] κόρη του βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου του φαλακρού παρά την θέληση του πατέρα της. Η Ιουδήθ είχε παντρευτεί στους δύο προηγούμενους γάμους της τους βασιλείς του [[Ουέσσεξ]] [[Έθελγουλφ του Ουέσσεξ|Εθελγούλφ]] και τον γιό του [[Έθελμπαλντ του Ουέσσεξ|Εθελμπάλντ]] αλλά μετά τον θάνατο του τελευταίου επέστρεψε στην [[Γαλλία]] ([[860]]). O [[Κάρολος ο Φαλακρός]] δέν συμφωνούσε με τον γάμο αλλά η Ιουδήθ κατάφερε να δραπετεύσει με τον Βαλδουίνο με την βοήθεια του αδελφού της [[Λουδοβίκος ο Τραυλός|Λουδοβίκου του τραυλού.]] Ο Κάρολος τους καταδίωξε αλλά δέν κατάφερε να τους συλλάβει και έβαλε τους επισκόπους του να αφορίσουν το ζευγάρι. Ο Βαλδουίνος και ο Ιουδήθ δραπέτευσαν στην [[Ρώμη]] οπου κατάφεραν να πάρουν την συγκατάθεση του πάπα Νικολάου Α’ για τον γάμο τους, κάτι που έκανε τον Κάρολο να υποκύψει και να τους δεχτεί. Ο γάμος τους έγινε στην [[Οσέρ]] στις [[13 Δεκεμβρίου]]/[[863]].
Ο πρώτος γιός τους Κάρολος πέθανε πρόωρα και τον διαδέχθηκε ο δεύτερος γιός τους [[Βαλδουίνος Β' της Φλάνδρας|Βαλδουίνος Β’]]. Ο τρίτος γιός τους Ραούλ ([[869]] – δολοφονήθηκε [[896]]) έγινε κόμης του Καμπραί.
Ο πρώτος γιός τους Κάρολος πέθανε πρόωρα και τον διαδέχθηκε ο δεύτερος γιός τους [[Βαλδουίνος Β' της Φλάνδρας|Βαλδουίνος Β’]]. Ο τρίτος γιός τους Ραούλ ([[869]] – δολοφονήθηκε [[896]]) έγινε κόμης του Καμπραί.



Έκδοση από την 08:37, 30 Οκτωβρίου 2009

Βαλδουίνος Α' της Φλάνδρας (περί το 830879) γνωστός και ως Βαλδουίνος σιδερένιο χέρι πρώτος κόμης της Φλάνδρας (863 - 879). Γιός κάποιου άσημου με το όνομα Οντασέρ για τον οποίον τίποτα δέν είναι γνωστό όπως επίσης δέν είναι τίποτα γνωστό για την παιδική ηλικία του Βαλδουίνου. Έγινε γνωστός με τον γάμο του με την Ιουδήθ κόρη του βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου του φαλακρού παρά την θέληση του πατέρα της. Η Ιουδήθ είχε παντρευτεί στους δύο προηγούμενους γάμους της τους βασιλείς του Ουέσσεξ Εθελγούλφ και τον γιό του Εθελμπάλντ αλλά μετά τον θάνατο του τελευταίου επέστρεψε στην Γαλλία (860). O Κάρολος ο Φαλακρός δέν συμφωνούσε με τον γάμο αλλά η Ιουδήθ κατάφερε να δραπετεύσει με τον Βαλδουίνο με την βοήθεια του αδελφού της Λουδοβίκου του τραυλού. Ο Κάρολος τους καταδίωξε αλλά δέν κατάφερε να τους συλλάβει και έβαλε τους επισκόπους του να αφορίσουν το ζευγάρι. Ο Βαλδουίνος και ο Ιουδήθ δραπέτευσαν στην Ρώμη οπου κατάφεραν να πάρουν την συγκατάθεση του πάπα Νικολάου Α’ για τον γάμο τους, κάτι που έκανε τον Κάρολο να υποκύψει και να τους δεχτεί. Ο γάμος τους έγινε στην Οσέρ στις 13 Δεκεμβρίου/863. Ο πρώτος γιός τους Κάρολος πέθανε πρόωρα και τον διαδέχθηκε ο δεύτερος γιός τους Βαλδουίνος Β’. Ο τρίτος γιός τους Ραούλ (869 – δολοφονήθηκε 896) έγινε κόμης του Καμπραί.

Πρότυπο:Μεταφρασμένο