ΠΑΟ Σαφράμπολη: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Dimitrisss (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: Η '''Σαφράμπολη''' ήταν ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας που ιδρύθηκε από π...
 
Dimitrisss (συζήτηση | συνεισφορές)
προσθήκη
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η '''Σαφράμπολη''' ήταν [[ποδόσφαιρο|ποδοσφαιρικός]] σύλλογος της [[Αθήνα|Αθήνας]] που ιδρύθηκε από πρόσφυγες προερχόμενους από την [[Σαφράμπολη]].
Η '''Σαφράμπολη''' ήταν [[ποδόσφαιρο|ποδοσφαιρικός]] σύλλογος της [[Αθήνα|Αθήνας]] που ιδρύθηκε από πρόσφυγες προερχόμενους από την [[Σαφράμπολη]].


Η Σαφράμπολη έγραψε την δικιά της ιστορία στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο στις αρχές της [[Δεκαετία 1960|δεκαετίας του 1960]], όταν και συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα της [[Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Β' εθνικής]] την περίοδο 1962-63. Οι «Σαφραμπολίτες» κατέκτησαν την 9η θέση στον πρώτο όμιλο με 58 βαθμούς, ενώ είχαν θετικό συντελεστή τερμάτων (44-32).
Η Σαφράμπολη έγραψε την δικιά της ιστορία στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο στις αρχές της [[Δεκαετία 1960|δεκαετίας του 1960]], όταν και συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα της [[Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Β' εθνικής]] την περίοδο 1962-63. Οι «Σαφραμπολίτες» κατέκτησαν την 9η θέση στον πρώτο όμιλο με 58 βαθμούς, ενώ είχαν θετικό συντελεστή τερμάτων (44-32). Ωστόσο η ομάδα υποβιβάστηκε, καθώς τη χρονιά εκείνη μόνο οι 8 πρώτες ομάδες της κατάταξης διατηρήθηκαν στην κατηγορία.

Επανήλθε αμέσως και η δεύτερη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής ήταν την περίοδο 1964-65. Κατέλαβε την 11η θέση στον πρώτο όμιλο με απολογισμό 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε εντός έδρας και τις 3 ομάδες της Πάτρας ([[Παναχαϊκή]], [[Α.Π.Σ. Θύελλα Πατρών|Θύελλα]] και [[Π.Α.Σ. Πατραϊκός|Πατραϊκό]]) αλλά και τον ισχυρό [[Παναιτωλικός|Παναιτωλικό]], όμως και πάλι δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.


Μερικά χρόνια αργότερα, η Σαφράμπολη μαζί τη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα συγχωνεύθηκαν, κι έτσι δημιουργήθηκε ο [[Ίκαρος Νέας Ιωνίας]].
Μερικά χρόνια αργότερα, η Σαφράμπολη μαζί τη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα συγχωνεύθηκαν, κι έτσι δημιουργήθηκε ο [[Ίκαρος Νέας Ιωνίας]].

Έκδοση από την 18:46, 25 Αυγούστου 2009

Η Σαφράμπολη ήταν ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας που ιδρύθηκε από πρόσφυγες προερχόμενους από την Σαφράμπολη.

Η Σαφράμπολη έγραψε την δικιά της ιστορία στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν και συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα της Β' εθνικής την περίοδο 1962-63. Οι «Σαφραμπολίτες» κατέκτησαν την 9η θέση στον πρώτο όμιλο με 58 βαθμούς, ενώ είχαν θετικό συντελεστή τερμάτων (44-32). Ωστόσο η ομάδα υποβιβάστηκε, καθώς τη χρονιά εκείνη μόνο οι 8 πρώτες ομάδες της κατάταξης διατηρήθηκαν στην κατηγορία.

Επανήλθε αμέσως και η δεύτερη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής ήταν την περίοδο 1964-65. Κατέλαβε την 11η θέση στον πρώτο όμιλο με απολογισμό 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε εντός έδρας και τις 3 ομάδες της Πάτρας (Παναχαϊκή, Θύελλα και Πατραϊκό) αλλά και τον ισχυρό Παναιτωλικό, όμως και πάλι δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.

Μερικά χρόνια αργότερα, η Σαφράμπολη μαζί τη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα συγχωνεύθηκαν, κι έτσι δημιουργήθηκε ο Ίκαρος Νέας Ιωνίας.

Πηγή