Έγκφριθ της Μερκίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Έκγκφριθ της Μερκίας''' ήταν βασιλιάς της Μερκίας το [[796]], γιός και διάδοχος του βασιλιά της Μερκίας [[Όφα της Μερκίας|Όφα]] και της συζύγου του Κινεθρίθ.
Ο '''Έκγκφριθ της Μερκίας''' ήταν βασιλιάς της Μερκίας το [[796]], γιος και διάδοχος του βασιλιά της Μερκίας [[Όφα της Μερκίας|Όφα]] και της συζύγου του, [[Σίνεδριδ]].


Ο πατέρας του τον είχε ορίσει συμβασιλέα απο το [[787]]. Διαδέχθηκε στην [[Μερκία]] τον πατέρα του τον Ιούλιο του [[796]], μετά απο 39 χρόνια βασιλείας, αλλά ο ίδιος βασίλεψε μόνο 141 μέρες, αφού πέθανε την ίδια χρονιά (τον Δεκέμβριο του [[796]]) πρόωρα χωρίς να αφήσει διάδοχο.
Ο πατέρας του τον είχε ορίσει συμβασιλέα από το [[787]]. Διαδέχθηκε στην [[Μερκία]] τον πατέρα του τον Ιούλιο του [[796]], μετά από 39 χρόνια βασιλείας, αλλά ο ίδιος βασίλεψε μόνο 141 μέρες, αφού πέθανε την ίδια χρονιά (τον Δεκέμβριο του [[796]]) πρόωρα χωρίς να αφήσει διάδοχο.




{{Μετάφραση EN|Ecgfrith of Mercia}}
{{μεταφρασμένο|en|Ecgfrith of Mercia}}


[[Κατηγορία:Βασιλείς της Μερκίας|Εκγκφριθ]]
[[Κατηγορία:Βασιλείς της Μερκίας|Εκγκφριθ]]

Έκδοση από την 16:57, 13 Αυγούστου 2009

Ο Έκγκφριθ της Μερκίας ήταν βασιλιάς της Μερκίας το 796, γιος και διάδοχος του βασιλιά της Μερκίας Όφα και της συζύγου του, Σίνεδριδ.

Ο πατέρας του τον είχε ορίσει συμβασιλέα από το 787. Διαδέχθηκε στην Μερκία τον πατέρα του τον Ιούλιο του 796, μετά από 39 χρόνια βασιλείας, αλλά ο ίδιος βασίλεψε μόνο 141 μέρες, αφού πέθανε την ίδια χρονιά (τον Δεκέμβριο του 796) πρόωρα χωρίς να αφήσει διάδοχο.


Πρότυπο:Μεταφρασμένο