Ελατοχώρι Ιωαννίνων: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:Παράδειγμα.jpg]]Το '''Ελατοχώρι Ιωαννίνων''' απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ διοικητικά ανήκει στον δήμο Ανατολικού Ζαγορίου. Είναι ένα μικρόχωριό αλλά πάρα πολύ όμορφο, καθώς γύρω και μέσα στο χωριό υπάρχουν διάφορα δέντρα όπως έλατα, οξυές, πεύκα, καρυδιές, πλατάνια και πολλά ακόμη δέντρα και φυτά καθώς η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα. Αν κάνετε μια βόλτα στο δάσος πάνω από το χωριό υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε κάποια αρκούδα, λαγούς, αγριογούρουνα και διάφορα άλλα άγρια ζώα. Στο χωριό υπάρχουν τρείς εκκλησίες:ο Άγιος Γεώργιος στην πλατεία του χωριού, η κοίμηση της Θεοτόκου στην άκρη του χωριού και ο Άη-Λιάς πάνω από το χωριό. Ακόμη υπάρχει το σχολείο του χωριού στο οποίο πριν χρόνια υπήρχαν γύρω στα 100 παιδιά, ενώ σήμερα μόλις 1 και σύντομα κανένα. Βέβαια αν θέλετε να επισκεφθείτε το χωριό υπάρχουν δύο ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς και τους φίλους σας.
[[Αρχείο:Παράδειγμα.jpg]]Το '''Ελατοχώρι Ιωαννίνων''' απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ διοικητικά ανήκει στον δήμο Ανατολικού Ζαγορίου. Είναιέναμικρό χωριό αλλά πάρα πολύ όμορφο, καθώς γύρω και μέσα στο χωριό υπάρχουν διάφορα δέντρα όπως έλατα, οξυές, πεύκα, καρυδιές, πλατάνια και πολλά ακόμη δέντρα και φυτά καθώς η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα. Αν κάνετε μια βόλτα στο δάσος πάνω από το χωριό υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε κάποια αρκούδα, λαγούς, αγριογούρουνα και διάφορα άλλα άγρια ζώα. Στο χωριό υπάρχουν τρείς εκκλησίες:ο Άγιος Γεώργιος στην πλατεία του χωριού, η κοίμηση της Θεοτόκου στην άκρη του χωριού και ο Άη-Λιάς πάνω από το χωριό. Ακόμη υπάρχει το σχολείο του χωριού στο οποίο πριν χρόνια υπήρχαν γύρω στα 100 παιδιά, ενώ σήμερα μόλις 1 και σύντομα κανένα. Βέβαια αν θέλετε να επισκεφθείτε το χωριό υπάρχουν δύο ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς και τους φίλους σας.
Τέλος, στο Ελατοχώρι γίνονται δύο πανηγύρια το χρόνο, στις 21 Μαίου (Κωνσταντίνου και Ελένης) και στις 6 Αυγούστου.
Τέλος, στο Ελατοχώρι γίνονται δύο πανηγύρια το χρόνο, στις 21 Μαίου (Κωνσταντίνου και Ελένης) και στις 6 Αυγούστου.



Έκδοση από την 23:16, 23 Μαρτίου 2009

Αρχείο:Παράδειγμα.jpgΤο Ελατοχώρι Ιωαννίνων απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ διοικητικά ανήκει στον δήμο Ανατολικού Ζαγορίου. Είναιέναμικρό χωριό αλλά πάρα πολύ όμορφο, καθώς γύρω και μέσα στο χωριό υπάρχουν διάφορα δέντρα όπως έλατα, οξυές, πεύκα, καρυδιές, πλατάνια και πολλά ακόμη δέντρα και φυτά καθώς η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα. Αν κάνετε μια βόλτα στο δάσος πάνω από το χωριό υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε κάποια αρκούδα, λαγούς, αγριογούρουνα και διάφορα άλλα άγρια ζώα. Στο χωριό υπάρχουν τρείς εκκλησίες:ο Άγιος Γεώργιος στην πλατεία του χωριού, η κοίμηση της Θεοτόκου στην άκρη του χωριού και ο Άη-Λιάς πάνω από το χωριό. Ακόμη υπάρχει το σχολείο του χωριού στο οποίο πριν χρόνια υπήρχαν γύρω στα 100 παιδιά, ενώ σήμερα μόλις 1 και σύντομα κανένα. Βέβαια αν θέλετε να επισκεφθείτε το χωριό υπάρχουν δύο ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς και τους φίλους σας.

Τέλος, στο Ελατοχώρι γίνονται δύο πανηγύρια το χρόνο,  στις 21 Μαίου (Κωνσταντίνου και Ελένης) και στις 6 Αυγούστου.
 Υ.Γ.:Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Τσερνέσι, ενώ υπάρχει και δημοτικό τραγούδι (ο Φεζοδερβέναγας) που αναφέρεται στοχωριό <<και στο Τσερνέσι ξημέρωσε>>, ο Φεζοδερβέναγας!!!


                                                                    ΑΓΓΕΛΟΣ Μ.--193.92.148.179 23:13, 23 Μαρτίου 2009 (UTC)