Κώνειο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{επέκταση}}
το κωνειο ωφειλει την ονομασια του στο ρημα κωναω που σημαινει περιστρεφω κυκλικα. Στην Αθηνα χρησιμοποιουνταν για τις ναρκωτικες του ιδιοτητες απο τους ιεροφαντες ως αναφροδισιακο. Οταν πινεις το κωνειο πεθαινεις χωρις πονο. Στην αρχη τα αισθητικα νευρα απο την περιφερεια νεκρωνονται, οταν η παραλυση φτασει στην καρδια επερχεται ο θανατος.
{{πηγές}}
Το '''κώνειο''' οφείλει την ονομασία του στο ρήμα "κωνάω", που σημαίνει "περιστρέφω". Στην Αρχαία Αθήνα χρησιμοποιούνταν για τις ναρκωτικές του ιδιότητες από τους ιεροφάντες (ως αναφροδισιακό). Η κατάποση του κωνείου προκαλεί ανώδυνο θάνατο. Στην αρχή τα αισθητήρια νεύρα νεκρώνονται από την περιφέρεια προς το κέντρο. Όταν η παράλυση φθάσει στην καρδιά, επέρχεται ο θάνατος.
{{επιμέλεια}}

Έκδοση από την 21:14, 9 Μαρτίου 2009

Το κώνειο οφείλει την ονομασία του στο ρήμα "κωνάω", που σημαίνει "περιστρέφω". Στην Αρχαία Αθήνα χρησιμοποιούνταν για τις ναρκωτικές του ιδιότητες από τους ιεροφάντες (ως αναφροδισιακό). Η κατάποση του κωνείου προκαλεί ανώδυνο θάνατο. Στην αρχή τα αισθητήρια νεύρα νεκρώνονται από την περιφέρεια προς το κέντρο. Όταν η παράλυση φθάσει στην καρδιά, επέρχεται ο θάνατος.