Άγιος Απολλινάριος της Ραβέννας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Τροποποίηση: it:Apollinare di Ravenna
μ Ρομπότ: Προσθήκη: nl:Apollinaris
Γραμμή 23: Γραμμή 23:
[[es:Apolinar de Rávena]]
[[es:Apolinar de Rávena]]
[[it:Apollinare di Ravenna]]
[[it:Apollinare di Ravenna]]
[[nl:Apollinaris]]
[[ru:Аполлинарий Равеннский]]
[[ru:Аполлинарий Равеннский]]
[[sr:Аполинарије Равенски]]
[[sr:Аполинарије Равенски]]

Έκδοση από την 18:45, 21 Ιανουαρίου 2009

Ο Άγιος Απολλινάριος της Ραβένας

Ο Άγιος Απολλινάριος γεννήθηκε στην Αντιόχεια. Ήταν επίσκοπος της Ραβένας και πέθανε μαρτυρικό θάνατο. Κατά μια εκδοχή έζησε γύρω στο 75 μ.Χ., έγινε επίσκοπος από τον Άγιο Πέτρο και βρήκε φριχτό θάνατο αφού βασανίστηκε από αλλόθρησκους.

Κατά μια άλλη εκδοχή επέζησε τα φριχτά βασανιστήρια και κατέφυγε στην Δαλματία όπου και συνέχισε την δράση του. Κατά μια άλλη εκδοχή έζησε γύρω στο 200 μ.Χ.

Ο τάφος του Απολλινάριου βρίσκεται στην Ραβένα. Το 549 εγκαινιάστηκε το εκκλησάκι με το όνομά του επάνω στον τάφο του. Τα οστά του μεταφέρθηκαν τον 9ο αιώνα στην εκκλησία Sant'Apollinare Nuovo της Ραβένας, επειδή το προηγούμενο εκκλησάκι δεν παρείχε αρκετή ασφάλεια. Σήμερα οστά του βρίσκονται στην εκκλησία του στο Ρεμάγκεν, στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, στο Χόρινχεμ της Ολλανδίας, στην Ντιζόν και την Ρεμς της Γαλλίας.

Ο Άγιος Απολλινάριος είναι προστάτης των πόλεων της Ραβένας, της Ρεμάγκεν και του Ντύσελντορφ. Προς τιμή του γιορτάζεται το μεγαλύτερο πανηγύρι στον Ρήνο.

Στις εικόνες ο Απολλινάριος παρουσιάζεται με άσπρο ράσο και μαύρο σταυρό. Στο χέρι του κρατεί την ράβδο του επισκόπου και ένα ρόπαλο, με το οποίο κατά την παράδοση βασανίστηκε και σκοτώθηκε.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πρότυπο:Μετάφραση DE