Cyprus Turkish Airlines: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
GEORGE 1980 (συζήτηση | συνεισφορές)
GEORGE 1980 (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 11: Γραμμή 11:


==Ιστορία==
==Ιστορία==
Αμέσως μετά τον «[[Αττίλα 2]]», τον [[Δεκέμβριο]] του [[1974]] ιδρύεται η ΚΤΗΥ, και οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν τον [[Φεβρουάριο]] του [[1975]]. Σήμερα, το 50% των μετοχών της εταιρείας, ελέγχεται από την Konsolide Fonu Inkisaf Sandigi.
Αμέσως μετά τον «[[Αττίλα 2]]», τον [[Δεκέμβριο]] του [[1974]] ιδρύεται η ΚΤΗΥ, και οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν τον [[Φεβρουάριος|Φεβρουάριο]] του [[1975]]. Σήμερα, το 50% των μετοχών της εταιρείας, ελέγχεται από την Konsolide Fonu Inkisaf Sandigi.


==Πτήσεις==
==Πτήσεις==

Έκδοση από την 00:35, 10 Οκτωβρίου 2008

Boeing 737-800 της ΚΤΗΥ

Η Cyprus Turkish Airlines (Kıbrıs Türk Hava Yolları-KTHY) είναι η αεροπορική εταιρεία του Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου που αποτελεί μη αναγνωρισμένο κράτος και αναγνωρίζεται ως κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ιδρύθηκε αμέσως μετά τον «Αττίλα 2» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Οι Κυπριακές Τουρκικές Αερογραμμές είναι νομικά εταιρεία με έδρα την Τουρκία αλλά η βάση της, είναι το αεροδρόμιο της Τύμπου Ercan (ΙΑΤΑ: ECN), στα κατεχόμενα. Οι Κυπριακές Τουρκικές Αερογραμμές δραστηριοποιούνται κυρίως σε ναυλωμένες πτήσεις από τα κατεχόμενα προς την Ευρώπη (κυρίως Αγγλία) μέσω Τουρκίας.

Στην Κύπρο νόμιμα αεροδρόμια αναγνωρίζονται διεθνώς αυτά που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και συγκεκριμένα της Λάρνακας και της Πάφου και αεροσκάφη που αναχωρούν ή κατευθύνονται προς την ΤΔΒΚ δεν επιτρέπεται να προσγειωθούν σε αεροδρόμια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κωδικοί

Ιστορία

Αμέσως μετά τον «Αττίλα 2», τον Δεκέμβριο του 1974 ιδρύεται η ΚΤΗΥ, και οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1975. Σήμερα, το 50% των μετοχών της εταιρείας, ελέγχεται από την Konsolide Fonu Inkisaf Sandigi.

Πτήσεις

Η ΚΤΗΥ πετάει προς:

H KTHY δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις από το εξωτερικό προς τα κατεχόμενα εδάφη, διότι η ΙΑΤΑ δεν αναγνωρίζει τα κατεχόμενα αεροδρόμια (όπως και το ψευδοκράτος). Γι' αυτό το λόγο, κάθε πτήση από/προς την κατεχόμενη Λευκωσία, πρέπει να κάνει ενδιάμεση στάση στην Τουρκία. Επίσης, όλα τα αεροσκάφη της εταιρείας φέρουν Τουρκικό νηολόγιο και την Τουρκική σημαία.

Στόλος

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου 2005, ο στόλος της ΚΤΗΥ, έχει ως εξής:

Σύνολο: 7 αεροσκάφη

Εξωτερικές Συνδέσεις