Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Στάλκερ (ταινία)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Αγγλικό Interwiki + Κατηγορία)
| γλώσσα = [[ρώσικα]]
| μουσική = [[Έντουαρντ Αρτέμυεφ]]
}}'''''Στάλκερ''''' (αγγλ.[[ρωσική γλώσσα|ρωσικά]] ''StalkerСталкер'', ''κυνηγός'') είναιονομάζεται [[κινηματογράφος|κινηματογραφικό]] έργο [[επιστημονική φαντασία|επιστημονικής φαντασίας]] του 1979, σε σκηνοθεσία του [[Αντρέι Ταρκόφσκι]], βασισμένο στηνστη νοβέλανουβέλα ''Roadside Picnic'' των [[Μπόρις Στρουγκάρσκι|Μπόρις ]] και [[Αρκάντι Στρουγκάρσκι]]. Περιγράφει την πορεία τριών ατόμων μέσα σε ένα φανταστικό τοπίο που ονομάζεται «ζώνη» αναζητώντας ένα σημείο που λένε ότι εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του ανθρώπου.
==Πλοκή==
{{spoilers}}
Σε μια περιοχή που την λένεαποκαλούμενη «ζώνη» συνέβη κάτι το ανεξήγητο., Μιαμια πρόσκρουση μετεωρίτη, ή κάτι παρόμοιο. ΓιαυτόΓι' αυτό η κυβέρνηση περιέφραξε τητην περιοχή και την περιφρουρεί για να μην την πλησιάσει κανένας. Αυτοί που ξέρουν λένε όμως ότι στην περιοχή αυτή κυβερνάεικυβερνά μια δύναμη που εκπληρώνει τις επιθυμίες των ανθρώπων. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Μόνο μερικοί που τους λένεαποκαλούν ''Στάλκερ'' ξέρουν τοντο δρόμο που οδηγάειοδηγεί στο κέντρο της ζώνης.
 
Η ταινία αρχίζει με τον Στάλκερ στο σπίτι του με τη σύζυγο και την κόρη του. Ο Στάλκερ θέλει να πάειεπισκεφτεί στηντη ζώνη, αλλά η γυναίκα του τον πιέζει να μην το κάνει, γιατί είναι απαγορευμένη περιοχή. Ο Στάλκερ όμως δενΕκείνος την ακούειαγνοεί και ξεκινάει.ξεκινά Συναντάειτο τονταξίδι συγγραφέαπρος καιτη τονζώνη επιστήμονα,μαζί οιμε οποίοιέναν τονσυγγραφέα ναυλώνουνκαι γιαέναν να τους οδηγήσει στην ζώνηεπιστήμονα.
{{endspoiler}}
 

Μενού πλοήγησης