Τάνα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
AndreasRosos (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: '''Τάνα''' (ጣና ሐይቅ) - μια λίμνη στη βορειοδυτική Αιθιοπία. Χώρος - 2156 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είν...
 
μ όχι αυτόματες μτφρ πλιζ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Τάνα''' (ጣና ሐይቅ) - μια λίμνη στη βορειοδυτική [[Αιθιοπία]]. Χώρος - 2156 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι μεγαλύτερη λίμνη της χώρας. Το μέγιστο βάθος - 14 μ. Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 1830 μ. πάνω από τη θάλασσα. Περίπου 50 ποτάμια εκβάλλει στη λίμνη. Ο μεγαλύτερος από αυτούς - [[Μικρές Αμπμπάι]]. Διαρροή από τη λίμνη [[Μπλε Νείλος]] ποταμός. Πριν από την κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων στον τόπο του Μπλε Νείλου απορρέουν από την πόλη [[Μπαχρ-Νταρ]], το επίπεδο της λίμνης κυμαίνεται ανάλογα με την εποχή. Στη λίμνη έχει περισσότερα από 20 νησιά, μερικές από αυτές είναι χριστιανικά μοναστήρια και εκκλησίες.
'''Τάνα''' είναι το όνομα λίμνης στη βορειοδυτική [[Αιθιοπία]]. Η έκτασή της είναι 2.156 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας. Το μέγιστο βάθος είναι 14 μ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.830 μ. πάνω από τη θάλασσα. Περίπου 50 ποτάμια εκβάλλουν στη λίμνη. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο [[Μικρός Αμπμπάι]]. Από τη λίμνη επίσης πηγάζει ο Γαλάζιος [[Νείλος]]. Το επίπεδο νερού της λίμνης κυμαίνεται ανάλογα με την εποχή. Στη λίμνη έχει περισσότερα από 20 νησιά. Σε μερικά από αυτά βρίσκονται χριστιανικά μοναστήρια και εκκλησίες.

{{γεωγρ}}
{{γεωγρ}}
[[Κατηγορία:Αιθιοπία]]
[[Κατηγορία:Αιθιοπία]]

Έκδοση από την 20:38, 7 Ιουλίου 2008

Τάνα είναι το όνομα λίμνης στη βορειοδυτική Αιθιοπία. Η έκτασή της είναι 2.156 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας. Το μέγιστο βάθος είναι 14 μ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.830 μ. πάνω από τη θάλασσα. Περίπου 50 ποτάμια εκβάλλουν στη λίμνη. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο Μικρός Αμπμπάι. Από τη λίμνη επίσης πηγάζει ο Γαλάζιος Νείλος. Το επίπεδο νερού της λίμνης κυμαίνεται ανάλογα με την εποχή. Στη λίμνη έχει περισσότερα από 20 νησιά. Σε μερικά από αυτά βρίσκονται χριστιανικά μοναστήρια και εκκλησίες.