Παύλος Κουρούπης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μπλογκς προσωπικές ιστοσελίδες κλπ δεν ειν πηγές
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Παύλος Κουρούπης''' ήταν Έλληνας στρατιωτικός γεννημένος το 1929 στην [[Καλαμάτα]].
Ο '''Παύλος Κουρούπης''' ήταν Έλληνας στρατιωτικός γεννημένος το [[1929]] στην [[Καλαμάτα]].


Κατά την [[Τουρκική εισβολή στην Κύπρο|τουρκική εισβολή]] έφερε το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και ήταν διοικητής του 251 ΤΠ. Υπερασπίστηκε με πείσμα την Κύπρο καταφέρνοντας να καθηλώσει την τουρκική απόβαση για 2 μέρες στην ακτή του όρμου Πεντεμίλι διοικώντας 2 μόνο λόχους. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, μη μπορώντας η λιγοστή δύναμη που αντιστεκόταν να αναχαιτήσει τα τουρκικά άρματα. Υπερασπιζόμενος την Κερύνεια δέχτηκε καταιγισμό πυρών κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης την οποία διέταξε ο ίδιος. Θεωρήθηκε νεκρός.
Κατά την [[Τουρκική εισβολή στην Κύπρο|τουρκική εισβολή]] έφερε το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και ήταν διοικητής του 251 ΤΠ. Υπερασπίστηκε με πείσμα την [[Κύπρος|Κύπρο]] καταφέρνοντας να καθηλώσει την τουρκική απόβαση για 2 μέρες στην ακτή του όρμου Πεντεμίλι διοικώντας 2 μόνο λόχους. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, μη μπορώντας η λιγοστή δύναμη που αντιστεκόταν να αναχαιτήσει τα τουρκικά άρματα. Υπερασπιζόμενος την Κερύνεια δέχτηκε καταιγισμό πυρών κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης την οποία διέταξε ο ίδιος. Θεωρήθηκε νεκρός.


== Εξωτερικές συνδέσεις ==
== Εξωτερικές συνδέσεις ==

Έκδοση από την 13:47, 7 Ιουλίου 2008

Ο Παύλος Κουρούπης ήταν Έλληνας στρατιωτικός γεννημένος το 1929 στην Καλαμάτα.

Κατά την τουρκική εισβολή έφερε το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και ήταν διοικητής του 251 ΤΠ. Υπερασπίστηκε με πείσμα την Κύπρο καταφέρνοντας να καθηλώσει την τουρκική απόβαση για 2 μέρες στην ακτή του όρμου Πεντεμίλι διοικώντας 2 μόνο λόχους. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, μη μπορώντας η λιγοστή δύναμη που αντιστεκόταν να αναχαιτήσει τα τουρκικά άρματα. Υπερασπιζόμενος την Κερύνεια δέχτηκε καταιγισμό πυρών κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης την οποία διέταξε ο ίδιος. Θεωρήθηκε νεκρός.

Εξωτερικές συνδέσεις