Ομοταξία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Προσθήκη προτύπου
μ το -> τη
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η '''ομοταξία''' (ή '''κλάση''') είναι μία από τις ταξινομικές βαθμίδες όπου τοποθετούνται τα [[Τάξο|τάξα]] στα οποία ομαδοποιούνται οι οργανισμοί. Η θέση της ομοταξίας στο [[Ιεραρχία|ιεραρχικό]] σύστημα ταξινόμησης των οργανισμών (βλέπε [[Ταξινομία]]) βρίσκεται κάτω από το [[συνομοταξία]] και πάνω από την [[Τάξη (βιολογία)|τάξη]]. Υπάρχει δυνατότητα να υποδιαιρεθεί περαιτέρω (π.χ. '''υφομοταξία''' (''subclassis'') και '''ανθυφομοταξία''' (''infraclassis'')) αν θεωρηθεί από τον ταξινομικό αναγκαίο.
Η '''ομοταξία''' (ή '''κλάση''') είναι μία από τις ταξινομικές βαθμίδες όπου τοποθετούνται τα [[Τάξο|τάξα]] στα οποία ομαδοποιούνται οι οργανισμοί. Η θέση της ομοταξίας στο [[Ιεραρχία|ιεραρχικό]] σύστημα ταξινόμησης των οργανισμών (βλέπε [[Ταξινομία]]) βρίσκεται κάτω από τη [[συνομοταξία]] και πάνω από την [[Τάξη (βιολογία)|τάξη]]. Υπάρχει δυνατότητα να υποδιαιρεθεί περαιτέρω (π.χ. '''υφομοταξία''' (''subclassis'') και '''ανθυφομοταξία''' (''infraclassis'')) αν θεωρηθεί από τον ταξινομικό αναγκαίο.


{{ταξινομικές βαθμίδες}}
{{ταξινομικές βαθμίδες}}

Έκδοση από την 18:19, 6 Ιουλίου 2008

Η ομοταξίακλάση) είναι μία από τις ταξινομικές βαθμίδες όπου τοποθετούνται τα τάξα στα οποία ομαδοποιούνται οι οργανισμοί. Η θέση της ομοταξίας στο ιεραρχικό σύστημα ταξινόμησης των οργανισμών (βλέπε Ταξινομία) βρίσκεται κάτω από τη συνομοταξία και πάνω από την τάξη. Υπάρχει δυνατότητα να υποδιαιρεθεί περαιτέρω (π.χ. υφομοταξία (subclassis) και ανθυφομοταξία (infraclassis)) αν θεωρηθεί από τον ταξινομικό αναγκαίο.