Εθνική Οδός Σ.Π. 171

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σύμβολο της Εθνικής Οδού Σ.Π. 171

<

Το 55ο km

Η Εθνική Οδός Σ.Π. 171 (πορτογαλικά: «Via S.P. 171») είναι Αυτοκινητόδρομος του Σάο Πάολο, Βραζιλία. Έχει δύο επίσημες ονομασίες: «Rodovia Paulo Virgínio» και «Rodovia Salvador Pacetti».

Έχοντας μήκος εβδομήντα χιλιόμετρα, διασχίζει από Βορρά προς Νότο στη μικρο-περιφέρεια «Paraitinga» και «Paraibuna», ξεκινώντας από Γουαρατινγετά (Guaratinguetá), περνά από Κούνια (Cunha) και τελειώνει στην οδική διασταύρωση των οδών μεταξύ του Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου συνεχίζεται απρόσκοπτα ως Παράτι (Parati), με ταξινόμηση ως Εθνική Οδός P. J. 165 (Via R.J. 165).

Η Εθνική Οδός Σ.Π. 171 διέρχεται από σημαντικές προστατευόμενες περιοχών όπως τα Πάρκα «Serra do Mar» και «Serra da Bocaina». Συνδέει επίσης μεγάλες ιστορικές πόλεις, όπως η Κούνια και η Παράτι.

Είναι από τους παλαιότερους δρόμους στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, καθώς άρχισε να χρησιμοποιείται ήδη από την περίοδο που η Βραζιλία ήταν αποικία της Πορτογαλίας. Αποτελεί σήμερα τη νότια διακλάδωση της παλαιότερης «Caminho dos Paulistas» και ήταν μέρος της «Caminho Velho» ενός από τους πραγματικά αποικιακούς δρόμους. Επί του παρόντος, για να διατηρηθεί η διάταξη σύμφωνα με τον παλαιό τρόπο, διατηρεί το αρχικό του όνομα του «Estrada Real».

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]