Εθνική Αυστρίας (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυστρία
Χώρα/περιοχή
που εκπροσωπεί
Αυστρία
ΠροσωνύμιοDas Team (Η Ομάδα)
ΟμοσπονδίαΑυστριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
ΣυνομοσπονδίαUEFA
ΠροπονητήςΡαλφ Ράνγκνικ
Στάδιο έδραςΣτάδιο Ερνστ Χάπελ
Κωδικός ΦΙΦΑAUT
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστρίας εκπροσωπεί την Αυστρία στις διεθνείς διοργανώσεις ποδοσφαίρου και ελέγχεται από την Αυστριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία είναι μέλος της ΟΥΕΦΑ.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγκόσμιο Κύπελλο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει προκριθεί σε επτά περιπτώσεις σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πιο πρόσφατη το 1998. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1934, όταν έφτασε στον μικρό τελικό, όπου έχασε από τη Γερμανία, καταλαμβάνοντας έτσι την 4η θέση. Στη δεύτερη συμμετοχή της, το 1954, κατάφερε να νικήσει στον μικρό τελικό την Ουρουγουάη και να πάρει την 3η θέση. Αυτές είναι και οι δύο καλύτερες πορείες της. Το 1958, 1990 και το 1998 έμεινε στη φάση των ομίλων, ενώ το 1978 και το 1982 κατάφερε να φτάσει ως τη δεύτερη φάση.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει μόνο μια συμμετοχή σε τελική φάση, το 2008, όταν συνδιοργάνωσε τον θεσμό μαζί με την Ελβετία. Αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, μαζεύοντας μόνο έναν βαθμό.

Στατιστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές για την εθνική Αυστρίας είναι ο Αντρέας Χέρζογκ, με 103 συμμετοχές, ενώ πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Άντον Πόλστερ με 44 τέρματα. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει στην κατάταξη της ΦΙΦΑ είναι η 17η τον Μάιο του 1999, ενώ η χειρότερη είναι η 105η τον Ιούλιο του 2008.

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]