Εαρέντιλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Εαρέντιλ (αγγλικά:Eärendil) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας του θρύλου της Μέσης Γης του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.Εμφανίζεται στο Σιλμαρίλλιον ως ένας σπουδαίος ναυτικός καθώς και ως μισο-ξωτικό που ταξίδεψε στο Valinor , παρακάλεσε τους Valar για λογαριασμό των παιδιών του Iluvatar και μετέφερε ένα αστέρι στον ουρανό στο τέλος της Πρώτης Εποχής. Οι πράξεις του είχαν προφητευτεί μεταξύ των Ξωτικών αιώνες νωρίτερα.[1] Ήταν επίσης ο πατέρας του Έλρου, του πρώτου Βασιλιά του Νούμενορ, και του Έλροντ, Άρχοντα του Ρίβεντελ και σημαντικής προσωπικότητας στην Δεύτερη και στην Τρίτη Εποχή.

Ο ίδιος ήταν η πρώτος, σπερματικός χαρακτήρας της μυθολογίας του JRR Tolkien,ενώ το όνομα του και ο σκοπός του ως χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από ένα απόσπασμα του Cynewulf που βρήκε ο Τόλκιν στο ποίημα Crist . Η ιστορία του Εαρέντιλ βρίσκεται στο Σιλμαρίλλιον, αλλά τον επικαλούνται και τον αναφέρουν πολλοί άλλοι χαρακτήρες σε ολόκληρο τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. The Children of Húrin, Ch. X: "Túrin in Nargothrond", pg. 162, quote by Gwindor: "It is a prophecy among us that one day a messenger from Middle-earth will come through the shadows to Valinor, and Manwë will hear, and Mandos relent."

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]