Ετουάλ Σπορτίβ Φρεζυσιέν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ΕΣ Φρεζύς)
Ετουάλ Σπορτίβ Φρεζυσιέν
Επίσημη ονομασίαÉtoile Sportive de Fréjus Plage[1][2], Étoile sportive de Fréjus και Étoile sportive fréjusienne[3][2]
Ίδρυση1938
Διάλυση2009
ΈδραΦρεζύς, Γαλλία

Η Ετουάλ Σπορτίβ Φρεζυσιέν ήταν γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα με έτος ίδρυσης το 1938 και έδρα την πόλη Φρεζύς. Η Φρεζύς αγωνίστηκε για την σεζόν 2008-2009 στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Γαλλίας (D4), σε μια σεζόν που ήταν και η τελευταία στην ιστορία του συλλόγου. Η Ετουάλ Σπορτίβ Φρεζυσιέν αγωνιζόταν, μέχρι εκείνη την στιγμή, για να πετύχει την επάνοδό της στην Νασιονάλ. Στις 16 Μαρτίου 2009, η ομάδα συγχωνεύτηκε και επισήμως με την γειτονική Σταντ Ραφαελουά, η οποία, τότε, είχε μόλις προβιβαστεί στο CFA. Η νέα ομάδα-προϊόν αυτής της συγχώνευσης είναι η Ετουάλ Φουτμπόλ Κλαμπ Φρεζύς Σαιν-Ραφαέλ.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πρωταθλήτρια Γαλλίας Ντιβιζιόν 4 : 1991
  • Πρωταθλήτρια Ντιβιζιόν Ντ'Ωνέρ Μεσογείου : 1986
  • Φάση των 64 του Κυπέλλου Γαλλίας το 2001 και ΤΟ 2008

Γήπεδο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Σταντ Εζέν Πουρσέν κατασκευάστηκε το 1947. Η παλιά κερκίδα του γηπέδου αποτελούσε δωρεά της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την τραγωδία του Μαλπασέ στις 2 Δεκεμβρίου 1959. Η κερκίδα αυτή μετονομάστηκε σε Κερκίδα Ρενέ Φελίξ το 2005. Η χωρητικότητά της είναι της τάξεως των 600 θέσεων καθήμενων, με το γήπεδο να είναι σε θέση να φιλοξενήσει, συνολικά, 2.500 θεατές. Η ομάδα που αγωνιζόταν στο CFA, έδινε τις εντός έδρας αναμετρήσεις της κυρίως σε αυτό το γήπεδο, ενώ, την ίδια σεζόν, φιλοξένησε και το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει ο Δήμος του Φρεζύς και το οποίο απευθύνεται στις ηλικιακές κατηγορίες Προπαίδων και Παμπαίδων.

Προπονητές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώην παίκτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Étoile sportive fréjusienne της Γαλλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).