Δομή Φιλιππιάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Η Δομή Φιλιππιάδας είναι επιχειρησιακή μονάδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη φιλοξενία και προσωρινή υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.[1] Διοικητής της δομής από το Μάιο του 2020 είναι ο Ιωάννης Γιαννούσης[2], πολιτικός μηχανικός της παράταξης της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία)[3], ο οποίος εξελέγη και στην αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου και Λευκάδας του ΤΕΕ στις εκλογές του 2019.[4] Υποστήριξη στις ομάδες διαχείρισης των δομών φιλοξενίας της Ηπείρου (Κατσικά, Φιλιππιάδας, Δολιανών) παρέχει η εταιρία ASB από το Φεβρουάριο 2018.[5] Η χωρητικότητα της δομής είναι 625 άτομα σε 104 οικίσκους.[6]


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Δομή Φιλιππιάδας». Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Μαΐου 2021. 
  2. «Οι 32 διοικητές στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων – Ποιοι είναι σε Γιάννενα – Φιλιππιάδα και υπόλοιπη Ελλάδα (ονόματα)». Epirus News. 20 Μαΐου 2020. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 
  3. TSOGKAS, PANOS. «Όνομα-έκπληξη και "δεξιών τάσεων" στη θέση του διοικητή στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα». www.atpreveza.gr. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 
  4. house, Wapp-development. «TEE Τμήμα Ηπείρου». www.teeepirus.gr. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 
  5. «ASB Greece – ASB GREECE». Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 
  6. TSOGKAS, PANOS. «Πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων – Τι ισχύει για Πρέβεζα, Φιλιππιάδα...». www.atpreveza.gr. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]