Δομήνικος Βερίλλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δομήνικος Βερίλλης
Δήμαρχος Καρδίτσας
Περίοδος
1 Ιανουαρίου 2007 – 31 Δεκεμβρίου 2010
ΠροκάτοχοςΤέγος Χρήστος
ΔιάδοχοςΠαπαλός Κωνσταντίνος
Αντινομάρχης Έργων νομού Καρδίτσας (1997)
Προσωπικά στοιχεία
ΓέννησηΚαρδίτσα, Ελλάδα
ΕθνότηταΈλληνας
ΣύζυγοςΚωστάκη Δήμητρα
Παιδιά2
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΕπάγγελμαΜηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Ιστοσελίδαhttps://www.verillis.gr/

Ο Βερίλλης Δομήνικος είναι Έλληνας πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Καρδίτσας[1] από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2010. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Καρδίτσας με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να επιτύχει να εκλεγεί [2].

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Παναγιώτα, ήταν εκπαιδευτικοί σε δημοτικά σχολεία της Καρδίτσας και διετέλεσαν διευθυντές μέχρι την συνταξιοδότησή τους. Είναι παντρεμένος με την Δήμητρα Κωστάκη με την οποία αποκτήσανε δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Μαίρη.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Ως φοιτητής ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά διατελώντας επί 5 χρόνια μέλος στο Φοιτητικό Διοικητικό Συμβούλιο των Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξελέγη για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Καρδίτσας την περίοδο 1995-1998 και διετέλεσε Αντινομάρχης Έργων (1997). Από το 1999 εως το 2006 εκλέγονταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καρδίτσας (1999-2002, 2003-2006). Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 εξελέγη Δήμαρχος Καρδίτσας, όπου και διετέλεσε από τον Ιανουάριου του 2007 εως τον Δεκέμβριο του 2010. Την περίοδο από το 2011 εώς το 2014 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον καποδιστριακό Δήμο Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Κατα την πολιτική του σταδιοδρομία διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνικών Υπουργείου Εσωτερικών και των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων & Κοινοτήτων της χώρας. Υπήρξε επίσης ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Αντιπροσωπείας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Πολιτιστική δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα κοινωνικά δρώμενα είναι ενεργός ιδρύοντας τους Συλλόγους Φίλων Ιστορίας Νομού Καρδίτσας και Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας, όπου διατελεί Πρόεδρος των Συλλόγων. Ταυτόχρονα, είναι μέλος της Ένωσης Επιστημόνων του Νομού Καρδίτσας και του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστοσελίδα του Βερίλλη Δομήνικου

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ιστορικά Στοιχεία της Αυτοδιοίκησης». Δήμος Καρδίτσας. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019. 
  2. Εθνικές εκλογές – Ιούλιος 2019/Εκλογική Περιφέρεια Καρδίτσας Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα των εκλογών.