Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Φωκίδας 1998–99

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Φ.
Περίοδος1998–99
1999–00

Το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φωκίδας της περιόδου 1998-99 ήταν το 14ο κατά σειρά από καθιέρωσης της Ένωσης και διεξήχθη σε έναν όμιλο 12 ομάδων. Πρωτάθλημα διεξήχθη και στη Β΄τοπική κατηγορία, σε έναν επίσης όμιλο εννέα ομάδων, ενώ στη Γ΄κατηγορία υπήρχαν δυο όμιλοι των 5 ομάδων έκαστος.

Τον τίτλο της Α΄Φωκίδας κατέκτησε ο Δωρικός Νοτιοδυτικής Δωρίδος,[1] για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχοντας προπονητή το Νόνι Λίμα.

Στη συνέχεια, ο Δωρικός πήρε μέρος στο Ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Δ΄Εθνική, αλλά απέτυχε να προαχθεί.[2]

Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Ανθήλης στο πρώτο αγώνα όπου ηττήθηκε με 2-1, και νίκησε το Αίολο Καρπενησίου με 4-0.Με την νίκη στον πρώτο αγώνα με 2-0 επι του Αίολου ο Ολυμπιακός προήχθη στην Δ' Εθνική.

Κατάταξη Α΄ Φωκίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο "Ο. Δωρικός" ήταν πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 61 βαθμούς σε 22 αγώνες. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κεχαγιάς Προσηλίου με 50 βαθμούς, τρίτη ήταν η Θύελλα Αγίων Πάντων με 45 και τέταρτος ο Απόλλων Δελφών με 42. Οι τέσσερις αυτές ομάδες προκρίθηκαν σε τελική φάση (Play-Off ανόδου) ενώ οι υπόλοιπες συμμετοχές ήταν: Ησαΐας Δεσφίνας, ΠΑΣ Άμφισσα,Ολυμπιακός Κίρρας, Δωρικός Μαλαμάτων, Οιάνθη Γαλαξειδίου, Λιλαία Ε.Σ., Ένωση Γλυφάδας και Έλατος Βουνιχώρας. Στους ημιτελικούς της τελικής φάσης ο Δωρικός νίκησε τον Απόλλωνα και ο Κεχαγιάς τη Θύελλα. Στον Τελικό των Play-Off, ο Δωρικός επικράτησε με 3-0 του Κεχαγιά και εξασφάλισε τον τίτλο. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Κυριαζής του Δωρικού με 45 τέρματα με εξαίρεση Play-Off και κύπελο.

Κυπελλούχος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αστέρας Ιτέας, για 4η συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το τοπικό Κύπελλο, επικρατώντας στον Τελικό, με σκορ 2-1 του Ο. Δωρικού.

Β΄Φωκίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Απόλλων Ευπαλίου, ισόβαθμος στους 33 βαθμούς με την Ακαδημία '94 Άμφισσας. Τρίτος με 32 πόντους ήταν ο Α.Σ. Τολοφώνα/Ερατεινή και οι υπόλοιποι ήσαν: Ποσειδών Ιτέας, Ηρακλής Μοναστηρακίου, Διαγόρας Πολυδρόσου, Κρισσαίος Χρισσού, ΑΟ Σάλωνα και Θύελλα Μαριολάτας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς", της 30 Μαρτίου 1999
  2. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς" της 21 Μαΐου 1999 "Τα μπαράζ για τη Δ΄Εθνική"

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]