Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Φωκίδας 1986–87

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Φ.
Περίοδος1986–87
1987–88

Το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φωκίδας της περιόδου 1986-87 ήταν το δεύτερο που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ένωσης. Τον τίτλο κατέκτησε ο Έλατος Βουνιχώρας -έχοντας πρόεδρο το Λουκά Γκιούλα και προπονητή το Μάκη Παπαδήμα- ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, παραχωρώντας μόλις δυο ισοπαλίες εκτός έδρας! Από τους παίκτες του, διακρίθηκαν ιδιαίτερα, τα αδέλφια Ανδρέας και Δημήτρης Καρανάσος, οι Δ. και Γ. Μαργαρίτης, οι Κ. και Ν. Γκιούλος, οι Γ. και Λ. Αλεξανδρής και οι Ρίζος, Γάτος, Μπαρτσώτας.

Ωστόσο, λόγω ενός τυπικού προβλήματος στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του, ο Έλατος μηδενίστηκε στο νικηφόρο παιχνίδι που είχε δώσει (2-0) με τον ανταγωνιστή του Ησαΐα Δεσφίνας και έχασε το πρωτάθλημα. Ο επίσημος τιτλούχος Ησαΐας, απέτυχε να ανέλθει στη Δ΄Εθνική κατηγορία, καθώς υστέρησε σε αγώνες μπαράζ, σε όμιλο τριών ομάδων, όπου μετείχαν επίσης η Αγράμπελη Γρεβενών και ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας.

Πρωταθλητές Β΄Κατηγορίας Φωκίδας αναδείχθηκαν η Θύελλα Αγίων Πάντων στον 1ο όμιλο και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο 2ο όμιλο.

Κυπελλούχος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος Φωκίδας, για το 1987 αναδείχτηκε ο Φωκικός, ο οποίος επικράτησε στον Τελικό, του Ησαΐα Δεσφίνας, με σκορ 3-1.


Τελική βαθμολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]