Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Beigang

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Beigang
ΤόποςBeigang, Ταϊβάν
Έτη δράσηςΑπό το 2006
ΙδρυτήςΦιλαρμονική Ένωση Beigang
ΣτυλΚλασσική μουσική
ΙστοσελίδαΙστοσελίδα του Νομού Yunlin


Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Beigang αποτελεί έργο της Φιλαρμονικής Ένωσης Beigang και διοργανώνεται στην πόλη Beigang του νομού Yunlin, στην Ταϊβάν. Από την ίδρυση του το 2006 ως σήμερα το φεστιβάλ επεκτείνεται κάθε χρόνο. Εν τω μεταξύ πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ μουσικής του νομού Yunlin. Το φεστιβάλ αποτελείται από σειρά συναυλιών, κυρίως μουσικής για πνευστά (σόλο, μουσική δωματίου και μπάντα), και σεμινάρια υπό την αιγίδα του Ωδείου Chia-Hu. Περαιτέρω, το φεστιβάλ διοργανώνει ένα διαπολιτιστικό πρόγραμμα για τους μουσικούς που προσκαλούνται από διάφορες χώρες. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο πιανίστας Heinz Chen.


Beigang[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Beigang είναι γνωστό για το ναό Chaotian, που είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς για τη θεά Mazu. Καθώς η πολιτιστική σκηνή στο Beigang είναι ενεργή μόνο κατά τις πνευματικές μέρες, η Φιλαρμονική Ένωση Beigang αποφάσισε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ αναζωογονώντας τη μουσική ζωή της πόλης. Κέντρο του φεστιβάλ αποτελεί το Beigang, όπου και γίνονται οι περισσότερες συναυλίες, καθώς και το σεμινάριο μαζί με τις πρόβες της Ορχήστρας Πνευστών του Beigang.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόδρομος του φεστιβάλ το 2005 ήταν το «Μουσικό Φεστιβάλ Beigang». Από το 2006 καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ έγινε ο Heinz Chen, στον οποίο ανατέθηκε η βελτίωση του επιπέδου μέσω μετάκλησης καλλιτεχνών. Έκτοτε το φεστιβάλ απολαμβάνει την αγάπη του κοινού, των μέσων ενημέρωσης, και πολιτικών. Η νομάρχης Su Ji-Feng επισκέπτεται το φεστιβάλ κάθε φορά από το 2005. Το 2007 μεταξύ των ακροατών ήταν ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Μουσικής του Detmold, Martin Christian Vogel.


Ιδέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται κατά μεγάλο μέρος στο Beigang. Περαιτέρω γίνονται παρουσιάσεις στις πόλεις Douliu και Siying. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κλασσική μουσική. Εκδηλώσεις ελαφράς μουσικής αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως δημοφιλείς, μεταξύ αυτών η συναυλία σε ανοιχτό χώρο υπό το όνομα «Cultural Interaction Night» ή το «Club Concert» σε τοπικό εστιατόριο. Στην τελευταία συναυλία του Φεστιβάλ παρουσιάζεται το αποτέλεσμα της εργασίας της ορχήστρας.

Χορηγοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους υποστηρικτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής ανήκουν η πόλη του Beigang και ο νομός Yunlin, μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού της Taipei. Εταιρείες μουσικών οργάνων όπως η Jupiter και η Kawai ανήκουν επίσης στους χορηγούς του Φεστιβάλ. Περαιτέρω υποστήριξη το φεστιβάλ λαμβάνει από το ναό Chao και πλήθος τοπικών επιχειρήσεων. Στην έκδοση του 2009 θα συμβάλλει η Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι.

Επικοινωνιακή κάλυψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολλές τοπικές εφημερίδες και σταθμοί παρακολουθούν και καλύπτουν τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Beigang. Εκτός αυτών, παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε και στο εβδομαδιαίο εθνικό περιοδικό New Taiwan. Το φεστιβάλ γίνεται γνωστό διεθνώς βαθμιαίως και η γερμανική εφημερίδα Lippische Landeszeitung ασχολήθηκε μαζί του σε άρθρο.

Μουσικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τώρα προσκληθέντες μουσικοί

Φιλαρμονική Ένωση Beigang[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Φιλαρμονική Ένωση Beigang αναλαμβάνει τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Η Ένωση αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές που εργάζονται άνευ αμοιβής.

Ιστοτόποι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]