Διαχείριση επιχειρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η διαχείριση επιχειρήσεων είναι ένας κλάδος της διοίκησης επιχειρήσεων που επικεντρώνεται στην καινοτομία και την πρόκληση στην εισαγωγή ενός εντελώς νέου προϊόντος ή στην είσοδο σε μια πολλά υποσχόμενη νέα αναδυόμενη αγορά.

Ο κλάδος επικεντρώνεται στις δεξιότητες, τις πρακτικές και την τεχνολογία που απαιτούνται για τη διαχείριση της ταχείας ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων σε ιδιαίτερα δυναμικά περιβάλλοντα. Τα περιβάλλοντα αυτά χαρακτηρίζονται συχνά από ταχείες τεχνολογικές αλλαγές.

Ανταποκρινόμενη σε πιο ευμετάβλητες και βασικά άγνωστες ή ανώριμες αγορές, η διαχείριση επιχειρηματικών συμμετοχών είναι εκ κατασκευής προσανατολισμένη στις ευκαιρίες και αντιδραστική στα δεδομένα της αγοράς και στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές έννοιες διαχείρισης που βασίζονται σε επιχειρηματικά σχέδια, το μάρκετινγκ επιχειρηματικών σχεδίων είναι επαναληπτικό και πειραματικό, λειτουργώντας σε σύντομους επαναλαμβανόμενους κύκλους εφαρμογής και προσαρμογής.[1] Οι τεχνικές διαχείρισης επιχειρήσεων εφαρμόζονται εξίσου καλά σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια, σε αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις και σε επιχειρηματικές οντότητες που διοικούνται με μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας στο πλαίσιο μιας μεγάλης καθιερωμένης επιχείρησης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kotelnikov, Vadim. «Venture Management vs Traditional Corporate Management». Business Coach. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας ορισμός της διαχείρισης επιχειρήσεων σε αντιδιαστολή με την παραδοσιακή διαχείριση.