Δημοτικό γήπεδο Μοσχάτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γήπεδο Μοσχάτου
Πλήρες όνομαΔημοτικό γήπεδο Μοσχάτου
ΙδιοκτήτηςΔήμος Μοσχάτου - Ταύρου
Είδοςστάδιο
Σουίτες επισήμωνΌχι
Χωρητικότητα[1] 900 θεατές
Διαστάσεις
αγωνιστικού χώρου
[2] 103 x 62,5 μ
Επιφάνεια[2] 9550 μ²
Πίνακας αποτελεσμάτωνΌχι
Κατασκευή
Ανακαίνιση21/12/13 παράδοση έργου[3]
Τοποθεσία
ΔιεύθυνσηΔήμος Μοσχάτου-Ταύρου
Ελλάδα
Φορείς εκμετάλλευσης
Α.Ε. Μοσχάτου, Α.Ο. Θύελλα Μοσχάτου, Α.Ο. Αναγέννηση Μοσχάτου, Εθνικός Πειραιώς

Το Γήπεδο του Μοσχάτου πρόκειται για ένα αθλητικό κέντρο που ανήκει στον δήμο Μοσχάτου - Ταύρου και βρίσκεται στο νότιο τομέα Αθηνών. Το αθλητικό κέντρο είναι στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου με Μιαούλη και σε αυτό διεξάγονται αποκλειστηκά αγώνες ποδοσφαίρου.

Σωματεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκεί στεγάζεται ένας μεγάλος αριθμός ερασιτεχνικών και ημιεπαγγελματικών σωματείων που αγωνίζονται στη 4η (ή και κατώτερη) τη τάξη κατηγορία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς και στα πρωταθλήματα που διοργανώνει. Αποτελεί κυρίως έδρα των ποδοσφαιρικών σωματείων του Μοσχάτου, Α.Ε. Μοσχάτου, Α.Ο. Θύελλα Μοσχάτου και Α.Ο. Αναγέννηση Μοσχάτου.

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γήπεδο μπόρει να υποδεχθεί περίπου 900 θεατές[1] και διαθέτει δύο ξύλινες κερκίδες υποστηριζόμενες απο ικριώματα, μία πίσω απο την εστία στη νότια-νοτιοδυτική πλευρά του γηπέδου και μία στη δυτική βορειοδυτική πλευρά του γήπεδου. Το αθλητικό κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει και νυκτερινούς αγώνες όντας επαρκώς εξοπλησμένο με προβολείς[1].

Εργασίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γήπεδο του Μοσχάτου ανακαινίστηκε το Δεκέμβριο του 2013 όταν και αντικαταστάθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας με νεώτερο τελευταίας τεχνολογίας κερδίζοντας ένα αστέρι απο τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 1/2 stars[4]. Σ'αυτή την ανακαίνιση αντικαταστάθηκαν και οι μπάρες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και το συνολικό κόστος τον εργασιών ανήλθε στις 467.000€[5]. Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ'ολοκλήρου απο τη Περιφέρεια Αττικής[5] λόγω έλλειψης δημοτικών πόρων.

Προσβασιμότητα και μέσα μεταφοράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γήπεδο του μοσχάτου δε διαθέτει ειδικό χώρο στάθμευσης για τους θεατές. Μπορείτε να πάτε στο αθλητικό κέντρο με τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α. γραμμή 500, στάση γήπεδο και με τη γραμμή 218, στάση γήπεδο. Υπάρχη ακόμα η δυνατότητα χρήσης του τράμ γραμμή 1, στάση Ο.Α.Ε.Δ. αλλα και του μετρό γραμμή 1, σταθμός Μοσχάτου.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]