Δίδυμη Μαγεία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Twitches
Δίδυμη Μαγεία
ΣκηνοθεσίαΣτιούαρτ Γκίλαρντ
ΠαραγωγήΚέβιν Λαφέρτυ
ΣενάριοΜελίσα Γκιλντ
Νταν Μπέρεντσεν
Ράντι Ρεισφελντ
Βασισμένο σεTwitches
ΠρωταγωνιστέςΤαμέρα Μόουρι[1], Τία Μόουρι[1], Κρίστεν Γουίλσον[1], Πάτρικ Φάμπιαν[1], Τζένιφερ Ρόμπερτσον[1], Πατ Κέλι[1], Τζέσικα Γκρέκο[1], Τζάκι Ρόζενμπαουμ[1], Άρνολντ Πίνοκ[1], Κάρεν Χολνς[1], Τζέσσικα Φελίζ[1], Ντέιβιντ Ίνγκραμ[1], Κάθριν Χάγκις[1], Άλμπερτ Χάουελ[1], Νάταλι Κριλ[1], Τζέρι Χολ[1], Λίσα Εντζί[1], Γκαμπριέλ Πλένερ[1], Σάρον ΜακΦάρλεϊν[1], Τζέικ Γκόλντσμπι[1], Λανς Γκριν[1], Σκοτ Φινκ[1], Τιμ Κάμπελ[1], Άννα Χάρντγουικ[1], Κάσια Βάσος[1] και Σαμάνθα Σλαν[1]
ΜουσικήΤζον Βαν Τονγκέρεν
ΔιανομήDisney–ABC Domestic Television, Netflix και Disney+
Πρώτη προβολή14 Οκτωβρίου 2005
Διάρκεια86 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
ΈπεταιTwitches Too

Η Δίδυμη Μαγεία (Αγγλ. Twitches) είναι μια αυθεντική τηλεταινία του Disney Channel αμερικάνικης παραγωγής 2005, η οποία είναι βασισμένη στη διάσημη σειρά βιβλίων T*Witches τα οποία εκδίδονται από την Scholastic Press. Η παραγωγή έγινε από την Broomsticks Productions Limited και στην ταινία πρωταγωνιστούν οι διάσημες δίδυμες αδερφές Τία Μάουρι & Τάμερα Μάουρι, οι οποίες έγιναν διάσημες από την σειρά Sister, Sister του ABC. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 14 Οκτωβρίου 2005 και την παρακολούθησαν πάνω από 5 εκ. άνθρωποι, κάνοντας την την καλύτερη τηλεταινία του Disney Channel εκείνη την περίοδο. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από την ΕΤ1.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι δίδυμες αδελφές Κέιμριν και Άλεξ, οι οποίες είχαν χωριστεί αμέσως μετά τη γέννησή τους, θα συναντηθούν κατά τύχη έξω από ένα μαγαζί ρούχων την ημέρα, που κλείνουν τα 21 και αμέσως θα αισθανθούν κάπως παράξενα, έναν ιδιαίτερο δεσμό, που συχνά παρατηρείται ανάμεσα σε διδύμους. Σύντομα θα μάθουν ότι έχουν μαγικές ικανότητες αφού γεννήθηκαν σε ένα μαγικό κόσμο, το Κόβεντρι, από τον οποίο φυγαδεύτηκαν προκειμένου να σωθούν από τις σατανικές δυνάμεις του «Σκότους». Οι δύο κοπέλες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν τις ίδιες, αλλά και το ίδιο το Κόβεντρι στον οποίο εξακολουθεί να ζει η πραγματική τους μητέρα, η βασίλισσα του Κόβεντρι.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τία Μάουρι ως Άλεξ Φίλντιγκ
  • Τάμερα Μάουρι ως Κέιμριν Μπερνς
  • Κρίστεν Γουίλσον ως Μιράντα-βασίλισσα του Κόβεντρι
  • Πάτρικ Φάμπιεν ως Θάντος-κακός θείος των κοριτσιών
  • Τζένιφερ Ρόμπερτσον ως Ιλιάννα-προστάτιδα των κοριτσιών
  • Πατ Κέλι ως Καρσ-προστάτης των κοριτσιών

Συνέχεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την επιτυχημένη πρώτη τηλεταινία, το 2007 έκανε πρεμιέρα το δεύτερο μέρος Twitches Τοο και συγκεκριμένα η πρεμιέρα έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2007 στις ΗΠΑ, ενώ στις 26 Οκτωβρίου 2007 έγινε στον Καναδά και στις 2 Νοεμβρίου 2007 έγινε στην Αγγλία. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από την ΕΤ1.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]