Γουλιέλμος του Σαιντ-Ομέρ (γιος Γκωτιέ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Γουλιέλμος του Σαιντ-Ομέρ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12ος αιώνας
Οικογένεια
ΓονείςΓκωτιέ του Σαιντ-Ομέρ
ΑδέλφιαΟύγος Β΄ του Σαιντ-Ομέρ
Ραούλ του Σαιντ-Ομέρ
Όντο του Σαιντ-Ομέρ

Ο Γουλιέλμος, γαλλ. Guillaume (απεβ. πριν το 1204) από τον Οίκο του Σαιντ-Ομέρ ήταν ευγενής, που συμμετείχε στις Σταυροφορίες.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ο δευτερότοκος γιος του Γκωτιέ/Βάλτερ πρίγκιπα της Γαλιλαίας και της Εσίβας του Μπυρ, κόρης του Ελινάν πρίγκιπα της Γαλιλαίας (ή του Ραντούλφ του Ισσύ, ανιψιού του Γουλιέλμου Α΄ του Μπυρ πρίγκιπα της Γαλιλαίας).

Το 1174 απεβίωσε ο πατέρας του και η Εσίβα έκανε δεύτερο γάμο με τον Ραϋμόνδο Γ΄ των Τουλούζης κόμη της Τρίπολης, ο οποίος έτσι διαδέχθηκε τον Γκωτιέ ως πρίγκιπας της Γαλιλαίας. Το 1187 η ήττα στη μάχη του Χαττίν σήμανε το τέλος του πριγκιπάτου, που κατελήφθη από τον Σαλαντίν και ο Ραϋμόνδος Γ΄ σκοτώθηκε σύντομα μετά. Τώρα ο μεγαλύτερος αδελφός του Ούγος έγινε τιτουλάριος πρίγκιπας της Γαλιλαίας.

Ο Γουλιέλμος υποστήριξε τον Γκυ των Λουζινιάν έναντι του Κορράδου μαρκησίου του Μομφερράτου για το βασίλειο της Ιερουσαλήμ και τον ακολούθησε στην πολιορκία της Άκρας το 1189. Το 1204 απεβίωσε ο αδελφός του Ούγος, αλλά ο Γουλιέλμος είχε ήδη αποβιώσει, έτσι ο νεότερος αδελφός τους Ραούλ έγινε τιτουλάριος πρίγκιπας της Γαλιλαίας.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Riley-Smith, Jonathan. The Feudal Nobility and the Kingdom of Jerusalem, 1174–1277. Archon Books, 1973.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα William of Saint Omer (son of Walter of Tiberias) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).