Γκρίζος άντρας (μυθολογία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο γκρίζος άντραςείναι κρυπτίδιο που προέρχεται από την Σκωτία.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιγράφεται ως ένα τρομακτικά ψηλό ανθρωποειδές (με ύψος που ξεπερνά τα 10 πόδια), το οποίο φέρει γκρίζο δέρμα και το ακολουθεί μια ομίχλη.

Περιοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λέγεται ότι ζει στο βουνό Μπεν ΜακΝτούι στην Σκωτία.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη αναφορά του πλάσματος έγινε 1891 αλλά δεν δημοσιεύτηκε ως το 1925.Το 1925, ο ορειβάτης J. Norman Collie ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με το κρυπτίδιο στο Ben MacDhui 35 χρόνια μετά. "Άκουσα κάτι άλλο που δεν ήταν τα βήματά μου. Για κάθε λίγα βήματα άκουσα ένα θόρυβο,έπειτα έναν ακόμα,σαν κάποιος περπατούσε πίσω μου,κάνοντας 3 ή 4 φορές το πλάτος των βημάτων μου." Ο ορειβάτης δεν κατάφερε να βρει τι έκανε τον ήχο. "... άκουγα το κράντς, κράντς, να ακούγεται πίσω μου."

Η αναφορά αυτή δημοσιεύτηκε άμεσα. Οι αρχές πήγαν να ερευνήσουν. Κι αυτοί άκουσαν κάποιο μυστηριώδες θόρυβο. Αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτε άλλο από ελάφια.

Όμως , κάποιοι ορειβάτες είχαν παρόμοια εμπειρία,διαφορά αισθήματα φοβού και πανικού, ενώ κάποιοι είδαν μια ογκώδης γκρίζα φιγούρα πίσω τους, και κάποιοι άκουσαν θορύβους. Για παράδειγμα , το 1904 ο ορειβάτης Hugh D. Welsh άκουσε ανεξήγητα βήματα δίπλα στην κορυφή του Ben Macdhui κι είχε « ένα περίεργο αίσθημα όρεξης ",όταν το 1945 ο Peter Densham ένας διασώστης,, άκουσε “ένα θόρυβο σαν κράντς” και είχε ένα αίσθημα όρεξης ” και το 1948 ο Richard Frere, ένας ορειβάτης , έγραψε για “μια έντονη παρουσία, απερίγραπτη αλλά αληθινή ” στο βουνό και άκουσε “μια ψηλή τραγουδιστή νότα”.

Το 1958, ένας ερευνητής δημοσίευσε στο «The Scots magazine”:

«...Τον Οκτώβριο του 1943 πέρασα μια μοναχική μέρα ορειβασίας στο Cairngorms... Ένα απόγευμα, μόλις είχα φτάσει στην κορυφή του Ben MacDhui, κοντά στο Lairig Ghru παρατηρώντας τα βουνά. Η ατμόσφαιρα έγινε σκοτεινή και με κυρίεψε ένα αίσθημα φοβού και... ένας ήχος στην κορυφή – ένα δυνατό βήμα ακούστηκε . Κι άλλο ένα, κι άλλο ένα ... Μια μεγάλη φιγούρα κατευθυνόταν προς εμένα! Δίχως δεύτερη σκέψη έπιασα το πιστόλι μου και πυροβόλησα 3 φορές στη φιγούρα. Όταν ήρθε κοντά γυρισα και έτρεξα προς το μονοπάτι. Θα ρωτάτε αν όντως ήταν ο γκρίζος άντρας. Εγω πάντως πιστεύω ότι ήταν.» Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει ακουστεί για το κρυπτίδιο. Όμως, θα παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα για το τι ήταν αυτό που είδαν οι ορειβάτες.