Γιούρι Λόουενθαλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιούρι Λόουενθαλ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Yuri Lowenthal (Αγγλικά)
Γέννηση5  Μαρτίου 1971
Alliance
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1]
ΣπουδέςΚολέγιο Ουίλιαμ και Μαίρη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
ηθοποιός φωνής
σεναριογράφος
ηθοποιός[2]
Περίοδος ακμής1998, 1995, 2003, 1991 και 1989
Οικογένεια
ΣύζυγοςTara Platt (από 2001)
Ιστότοπος
www.yurilowenthal.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γιούρι Λόουενθαλ (αγγ.:Yuri Lowenthal, γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1971) είναι Αμερικανός ηθοποιός φωνής, παραγωγός και σεναριογράφος, γνωστός κυρίως για τη δουλειά του σε κινούμενα σχέδια, anime και βιντεοπαιχνίδια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λόουενθαλ γεννήθηκε στην Alliance του Οχάιο και μεγάλωσε στο Nashville, Tennessee, αργότερα μετακομίζοντας στη Βόρεια Βιρτζίνια. Ο πατέρας του εργάστηκε για τον Οργανισμό Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη και πέρασε δύο χρόνια στον Νίγηρα στην Αφρική. Δεν ασχολήθηκε πολύ με την υποκριτική μέχρι το τέλος του γυμνασίου, όταν δοκίμασε για το μάθημα του θεάτρου στο τελευταίο έτος, αλλά ήταν αρκετό για να τον κάνει να ενδιαφέρεται για την υποκριτική. Η πρώιμη έκθεσή του στο anime ήταν από εκπομπές όπως τα Speed Racer, Star Blazers και Battle of the Planets.

Στο The College of William & Mary στο Williamsburg της Βιρτζίνια, παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου αλλά ειδικεύτηκε στις σπουδές της Ανατολικής Ασίας όπου στο τρίτο έτος του, σπούδασε στο εξωτερικό στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ο Λόουενθαλ το 2018

Ο Λόουενθαλ μετακόμισε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε σε ρόλους ζωντανής δράσης και θεάτρου. Για να ολοκληρώσει τη δουλειά του στην κάμερα, αυτός και η Τάρα Πλατ παρακολούθησαν ένα μάθημα φωνητικής φωνής.

Ο εκπαιδευτής τους αργότερα έτυχε να διευθύνει την αγγλική μεταγλώττιση για μια παράσταση anime που ονομάζεται SD Gundam Force. Πήρε τον πρώτο του ρόλο σε anime dub εκεί και σύντομα δοκίμασε άλλους ρόλους anime καθώς και άλλες εργασίες φωνής σε κινούμενα σχέδια, διαφημίσεις και βιντεοπαιχνίδια. Ο Λόουενθαλ υπενθύμισε ότι η πρώτη του φωνητική εμφάνιση σε βιντεοπαιχνίδι μπορεί να ήταν επίσης για την SD Gundam Force.

Ο Λόουενθαλ συνέχισε να δίνει τη φωνή του σε άλλες εκπομπές anime, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα Haru Glory στο Rave Master, το οποίο είχε μια σειρά από τη σειρά Toonami του Cartoon Network.

Όταν πέρασε από ακρόαση για το Naruto, το οποίο σκηνοθέτησε το ίδιο άτομο που έκανε το Rave Master, είχε δοκιμάσει πολλούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των Sasuke Uchiha και Iruka, και έλαβε μια κλήση για Sasuke. Σε μια συνέντευξη με τη Silionera, ο Λόουενθαλ είπε ότι «Σίγουρα μου επιτρέπει να πάω σε μερικά σκοτεινά μέρη καθώς η σειρά συνεχίζεται. Και κάνει τον Sasuke πολύ πιο ενδιαφέρον ως χαρακτήρα. Και πολύ πιο διασκεδαστικό να παίζεις».

Το Naruto έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή anime παραστάσεις στις ΗΠΑ και η συνέχειά του Naruto Shippuden μεταδόθηκε επίσης στο Adult Swim.

Συνέγραψε το σενάριο για το The Arcadian, μια ταινία του Dekker Dreyer που εμπνεύστηκε από underground κόμικς επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1970 και του 1980.

Άλλες σειρές anime που έχει δώσει τη φωνή του είναι Bleach, Afro Samurai, Blue Dragon, Gurren Lagann κλπ.

Στα βιντεοπαιχνίδια, δίνει τη φωνή του στον Πρίγκιπα στο Prince of Persia της Ubisoft, τον Hayate/Ein στο Dead or Alive, τον Matt Miller στο Saints Row: The Third and Saints Row IV και τον Peter Parker/Spider-Man στο Insomniac's Spider-Man and Spider- Man: Μάιλς Μοράλες.

Έχει μια εταιρεία παραγωγής, την Monkey Kingdom Productions, με τη σύζυγό του, όπου έχουν κάνει παραγωγή πολλών ταινιών μεγάλου μήκους και μια διαδικτυακή σειρά ζωντανής δράσης που ονομάζεται Shelf Life. Συνέγραψε το βιβλίο Voice-Over Voice Actor.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λόουενθαλ γνώρισε την ηθοποιό Tara Platt σε μια ταινία του NYU grad όπου έπαιξαν σε μια ρομαντική κωμωδία που ονομάζεται Model Chaser.

Έξι μήνες μετά τη σχέση τους, ο Λόουενθαλ βοήθησε την Platt να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, έτσι ώστε η Platt να μπορεί να συμμετέχει σε οντισιόν εκεί για νέες τηλεοπτικές εκπομπές. Είχε αρχικά σχεδιάσει να πετάξει πίσω μετά τη μετακόμιση, αλλά στα μέσα του ταξιδιού της έκανε πρόταση γάμου στο Μπόουλινγκ Γκριν του Οχάιο και παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας το 2001.Ίδρυσαν μια εταιρεία με το όνομα Monkey Kingdom Productions το 2004. Ο γιος τους, Σάγκαν, γεννήθηκε το 2016.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. CONOR.SI. 106283107.
  2. (Ρουμανικά) CineMagia. 45128. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Yuri Lowenthal στο Wikimedia Commons