Γιάννης Ανδρεόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γιάννης Ανδρεόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1943
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμουσικός
συνθέτης

Ο Γιάννης Σόλωνος Ανδρεόπουλος γεννήθηκε το 1943 στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια.

Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και το τότε Γυμνάσιο. Τελειώνοντας την φοίτησή του εκεί, επέλεξε να υπηρετήσει την θητεία του ως εθελοντής στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Ταυτόχρονα σπούδαζε Μουσική τελειοποιώντας τις γνώσεις του σε αυτή και παίρνοντας πτυχία από το Εθνικό Ωδείο και άλλα Ωδεία, έχοντας σαν καθηγητές τον Τίτο Παπάζογλου, την Καίτη Μουσχούτη, τον Σώτο Βασιλειάδη και άλλους. Έχει πτυχίο Κλασσικής Κιθάρας, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκας), Ελαφρού Τραγουδιού και άλλα.

Είναι πολυγραφότατος Μουσικοσυνθέτης, έχει γράψει δε πολλά τραγούδια διαφόρων στυλ, αλλά και πολλά κλασικά κομμάτια, για Πιάνο και κιθάρα. Το 1965 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το τραγούδι, στίχους και μουσική, «Θάλασσα πλατειά μου» (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη).

Δημιουργός των συστημάτων «Μουσική διά αλληλογραφίας», μαθαίνοντας Κιθάρα και μπουζούκι σε εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες, από στρατιώτες, ναυτικούς, εργαζόμενους, σπουδαστές.

Από το 1966 μαζί με την αργότερα σύζυγό του Ασπασία Θεοχαράτου, διηύθυναν το παράρτημα του «Εθνικού Ωδείου» στο Αιγάλεω και στο Νέο Ηράκλειο, όπου έμαθε διδάσκοντας για πολλά χρόνια μουσική, εκατοντάδες σπουδαστές.

Από το 1979 μπήκε και στον εμπόριο Μουσικών οργάνων, κυρίως Πιάνων δημιουργώντας τις «Γενικές Μουσικές επιχειρήσεις» που από το 1984 και μετά ανέλαβαν την συνέχιση της «Μουσικής Εταιρείας ΤΕΛΕΣΙΛΑ» που εκείνα τα χρόνια ήταν η πρώτη Εταιρεία στις πωλήσεις πιάνων στην Ελλάδα. Και οι δυο εταιρείες μαζί πούλησαν σε όλη την Ελλάδα πάρα πολλά Πιάνα. Έχει εκδώσει μερικά βιβλία Μουσικής.

Το 1998 βραβεύτηκε από την Π.Ε.Λ για το διήγημά του «Η ηχογράφηση» που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που τόσο παραστατικά περιγράφει.

Το 2003 κυκλοφόρησε η συλλογή ποιημάτων του «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» πασίγνωστη από το ιντερνέτ, όπου πολλοί-πολλές χρησιμοποιούν ποιήματα του και στα δικά τους blogs, για κάποιες σχετικές με τα θέματά τους αναφορές.

Έχει γράψει εκατοντάδες ποιήματα, στίχους, μυθιστορήματα, διηγήματα (ακυκλοφόρητα)Μουσική Ελαφρά, Λαϊκή, Κλασσική, (που κατά δήλωσή του στο ιντερνέτ είναι κάπου 4.500 συνθέσεις) και για δυο περίπου χρόνια είχε την εκπομπή «Μουσική, τέχνες, λόγος» στο κανάλι ΤΗΛΕΦΩΣ με αρκετή επιτυχία.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με την σύνθεση κλασσικής Μουσικής. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ένας μεγάλος αριθμός από Φούγγες και Κανόνες. Ασχολείται πάντα με την ποίηση, τον στίχο που χρησιμοποιεί στα τραγούδια του, το διήγημα, το μυθιστόρημα. Πολύ γνωστό είναι και το blog του στην διεύθυνση blogs.musicheaven.gr/adreo, όπου δημοσιεύει τα άρθρα του, τις σκέψεις του, τις προτάσεις του. 4000-5000 περίπου είναι οι επισκέπτες του blog του κάθε μήνα.

Ανήσυχο πνεύμα γράφει ακατάπαυστα μουσική και λόγο. Ακόμα είναι και εφευρέτης. Ένα δείγμα είναι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε πάρει το 1969, που δεν είχε τότε την τύχη να προχωρήσει, αλλά αργότερα κάποιοι ξένοι χρησιμοποίησαν την ιδέα και τον σκοπό της εφεύρεσης, δημιουργώντας τα πάσης φύσεως στολίδια, αυτοκόλλητα, στάμπες και λοιπά, που χρησιμοποιούνται για τον στολισμό ιδίως των γυναικών, στα νύχια τους στο δέρμα τους και λοιπά.

[Τον Σεπτέμβριο του 2018 εκδόθηκε από την amazon.com το βιβλίο μου Ο ROZ HLIOS, { Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ }, με καλή διαδρομή στις πωλήσεις, γραμμένο στην Ελληνική Γλώσσα. Παράλληλα πολλά θέματα που γράφτηκαν και γράφονται στο blog μου, blogs.musicheaven.gr/adreo, που διαβάζονται από 4.000 με 5.000 αναγνώστες κάθε μήνα, δημοσιεύσεις στο facebook με αρκετούς φίλους να με διαβάζουν και βέβαια συνεχώς αυξάνονται τα ποιήματά μου, οι στίχοι μου, τα διηγήματά μου, τα μυθιστορήματά μου, και oι συνθέσεις τραγουδιών και κλασικής μουσικής.]