Γιάννης Αγγελόπουλος (ποδοσφαιριστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιάννης Αγγελόπουλος
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης1969
Τόπος γέννησηςΝίκαια Αττικής, Ελλάδα
ΘέσηΑμυντικός
Πληροφορίες συλλόγου
ΟμάδαΑτρόμητος Αθηνών (τεχνικός διευθυντής)
Ομάδες νέων
1982-1987Προοδευτική
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
1987-2004Προοδευτική341
Σύνολο341
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα.
† Συμμετοχές (Γκολ).

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος (γενν. Νίκαια, 1969) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν κυρίως ως αμυντικός. Από το 2007 μέχρι και σήμερα, είναι τεχνικός διευθυντής στην Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών[1].

Ποδοσφαιρική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Προοδευτικής, σε ηλικία 13 χρονών, έπειτα από παρότρυνση του πατέρα του, χρόνια φίλαθλος της ομάδας, ο οποίος τον έπερνε μαζί του από πολύ μικρό στο γήπεδο. Ξεκίνησε το 1982 από το παιδικό και με την ενηλικίωση του το 1987, ο προπονητής του όλο αυτό το διάστημα στις ακαδημίες Βασίλης Τερκεσίδης, τον προώθησε σε ηλικία 18 ετών στην ανδρική ομάδα. Με την Προοδευτική αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, επί πολλά έτη ως αρχηγός, αγωνιζόμενος σε Γ', Β' και Α' Εθνική, μέχρι το 2004 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Το 2002, σύμφωνα με τα Ποδοσφαιρικά βραβεία ΠΣΑΠ, αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στη Β' Εθνική. Το 1992, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, έδειξε ενδιαφέρον, αλλά ο ίδιος ποτέ δεν αποχώρησε από την Προοδευτική, όπου με τα χρώματά της είχε συνολικά 341 συμμετοχές, αποτελώντας έναν από τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου[2].

Ως ποδοσφαιριστής διακρίθηκε για το πάθος και την φυσική του κατάρτιση, ενώ εκτός από αμυντικός, αγωνίστηκε και σε άλλες θέσεις όταν το είχε ανάγκη η ομάδα. Η εξαιρετική του φυσική κατάσταση τον βοηθούσε να αντεπεξέλθει, ενώ ήταν γρήγορος στις αντιδράσεις του, αφοσιωμένος και πάντα με πνεύμα αγωνιστικότητας.

Μετά το ποδόσφαιρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας το 2004, συνέχισε στην Προοδευτική από το πόστο του τεχνικού διευθυντή και μάνατζερ της Π.Α.Ε. Προοδευτικής.[3] Τον Ιούλιο του 2007 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Π.Α.Ε. Ατρομήτου Αθηνών,[4] έπειτα από πρόταση του προέδρου της Γιώργου Σπανού, θέση την οποια διατηρεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται και με τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Γιάννης Αγγελόπουλος[νεκρός σύνδεσμος], atromitosfc.gr
  2. Αγγελόπουλος|Που είναι τώρα[νεκρός σύνδεσμος], balleto.gr
  3. "Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Αγγελόπουλο, που μετά από 15 χρόνια καριέρας στην Προοδευτική αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, ανέλαβε το πόστο του μάνατζερ και του τεχνικού διευθυντή της κορυδαλλιώτικης ομάδας, όπως ανέφερε η επόμενη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες: «Η ΠΑΕ Προοδευτική ανακοινώνει επίσης την ανάθεση του Γιάννη Αγγελόπουλου στη θέση του μάνατζερ και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.»", εφ. Αθλητική Ηχώ, 25/5/2004, σελ. 20
  4. Μάνατζερ ο Αγγελόπουλος Αρχειοθετήθηκε 2017-02-20 στο Wayback Machine., sentragoal.gr

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Συνεντεύξεις Γιάννη Αγγελόπουλου στην εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ", του Σ.Φ. Προοδευτικής