Γερμανός (αλυσίδα καταστημάτων)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γερμανός (αλυσίδα καταστημάτων)
Νομική μορφήσυμμετοχική εταιρεία
ΚλάδοςΛιανική
Ίδρυση1980
ΈδραΑθήνα, Ελλάδα
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός είναι πολυεθνική αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών. Ειδικεύεται στην προσφορά ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής τεχνολογίας, όπως υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, συσκευές αναπαραγωγής mp3 και κινητά τηλέφωνα. Προσφέρουν επίσης σταθερή και κινητή τηλεφωνία, καθώς και λύσεις διαδικτύου.

Ανήκει στον Όμιλο Γερμανός, ο οποίος με τη σειρά του ανήκει έμμεσα στην ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Όμιλος Γερμανός ξεκίνησε ως κατάστημα μπαταριών στην Αθήνα το 1980, αλλά στη συνέχεια η θυγατρική Germanos Stores δημιουργήθηκε για να αναλάβει τα σημεία λιανικής της εταιρείας. Από τότε, έχει επεκταθεί στα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολική Ευρώπη.[1] Το 2006, η εταιρεία χαρτοφυλακίου των καταστημάτων Γερμανός αγοράστηκε από θυγατρική της ελληνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote, τη Cosmoholding Cyprus LTD.

Ζήτημα της Cosmote[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην αρχή, τα καταστήματα Γερμανός προσέφεραν στην Ελλάδα συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με της Telestet (τώρα WIND Hellas) και της Cosmote. Αργότερα, το 2005 η Vodafone Greece έδωσε άδεια στον Γερμανό να προσφέρει τις συνδέσεις της. Το 2006, όταν μια θυγατρική της Cosmote αγόρασε την εταιρεία, η Wind και η Vodafone τράβηξαν την υποστήριξή τους από τα καταστήματα, δηλώνοντας ότι θα οδηγούσε σε αθέμιτη μεταχείριση απέναντί τους, προκειμένου να ενισχύσει την υποστήριξη στον εσωτερικό της φορέα κινητής τηλεφωνίας.

Διεθνής επέκταση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα καταστήματα Γερμανός επεκτάθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μετρώντας από το 2007 960 σημεία λιανικής.

Τα καταστήματα λιανικής Γερμανός βρίσκονται στις εξής χώρες:[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]