Γαλλικό μπουλντόγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
γαλλικό μπουλντόγκ

Γαλλικό μπουλντόγκ - ιδανικό για ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι. Μπορεί εύκολα να πάρει μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας και τους ανθρώπους από τη γύρω περιοχή. Το σκυλί δεν είναι θορυβώδες και μπορεί να γίνει πραγματικός φίλος, σύντροφος για τη ζωή.

Περιγραφή της φυλής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γαλλικό μπουλντόγκ σκυλιών εκτράφηκε ως ένας θαυμάσιος σύντροφος. Οι φυσικές διαστάσεις είναι μικρές - φτάνουν τα 35 εκατοστά σε ύψος - αυτό είναι ένα αναγνωρισμένο πρότυπο φυλής. Τα πόδια είναι μικρά, μυώδη και κινούνται ενεργά. Η ουρά κλαδεύεται σε μικρή ηλικία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι είναι υποχρεωτικές, αλλά πρέπει να είναι κοντά στην τιμή αυτή.

Το γαλλικό μπουλντόγκ προέρχεται από επιθετικά σκυλιά, τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα με τη μορφή (σχετικά) ισχυρών σαγονιών και ελαστικού δέρματος (το δέρμα είναι πιο δύσκολο να βλάψει και να δαγκώσει). Η φύση αυτού δεν επιδεινώνεται - το σκυλί αγαπά να παίζει και να δέχεται εύκολα νέα μέλη της κοινωνίας στο "κοπάδι" του.

Το χαρακτηριστικό της φυλής περιλαμβάνει επίσης έναν ισχυρό, μυώδη κορμό, με κοντά μαλλιά. Το κεφάλι είναι φαρδύ, τετράγωνο, με μεγάλα μάτια. Η προέλευση της φυλής υποδεικνύει ότι στο πρόσωπο φαίνονται χαρακτηριστικές πτυχές και χαραγμένα μάγουλα.

γαλλικό μπουλντόγκ καφέ

Γενική φροντίδα και συντήρηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μικροσκοπικό κατοικίδιο ζώο είναι (σχετικά) ανεπιτήδευτο, φιλικό, επομένως η οδηγία "περίθαλψη και συντήρηση του γαλλικού μπουλντόγκ στο σπίτι" είναι αρκετά σύντομη. Για τον σκύλο, η συνεχής επικοινωνία είναι σημαντική, χωρίς την οποία μπορεί να αρρωστήσει. Ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να ζήσει ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα, και δύο βόλτες των 15 λεπτών το καθένα είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν σωματική δραστηριότητα.

Η φροντίδα για ένα γαλλικό μπουλντόγκ είναι ένα καθήκον να σκουπίζετε καθημερινά, τα μάτια, τα αυτιά, τις πτυχές. Πρέπει να κάνετε μπάνιο ένα γαλλικό μπουλντόγκ σε ένα διαμέρισμα όχι περισσότερο από 4 φορές το χρόνο. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο λιγότερο συχνά - οι υποχρεωτικές καθημερινές διαδικασίες κρατούν το σκύλο καθαρό. Το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί εάν οι διαδικασίες εκτελούνται με τακτικό χρονοδιάγραμμα.

Χαρακτήρας και πρωτοβάθμια εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι εκπρόσωποι αυτής της φυλής έχουν ένα πολύ ελαφρύ, αν και παράξενο χαρακτήρα. Αγαπούν τα παιδιά και είναι πιστοί στους κυρίους τους. Είναι (σχετικά) εύκολο να συγκεντρωθούν, είναι πάντα για παιχνίδια και νέες περιπέτειες, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Ως παιδί, ο μπουλντόγκ δεν θα χάσει την ευκαιρία να απολαύσει τις χαρές παιχνιδιών, θα είναι μια διασκεδαστική εταιρεία σε οποιοδήποτε υπαίθριο παιχνίδι.

εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]