Βοήθεια:Ανακατεύθυνση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική της Βικιπαίδειας πριν ανακατευθύνετε ένα λήμμα.

Δημιουργία ανακατεύθυνσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να ανακατευθύνετε ένα λήμμα Α σε ένα λήμμα Β (δηλαδή να φορτώνεται το Β όταν κάποιος πάει στο Α):

Με επεξεργαστή κώδικα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γράφετε στη σελίδα Α το εξής:

#REDIRECT [[Β]]

Είναι καλό να έχετε αφαιρέσει όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας (να είναι κενή) και να βρίσκεται μόνο αυτή η εντολή στην πρώτη γραμμή.

Με οπτικό επεξεργαστή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρισκόμενοι σε κατάσταση επεξεργασίας (ή δημιουργίας), στα αριστερά της μπάρας υπάρχει ένα κουμπί με τρεις γραμμές:. Πάτα το και πήγαινε στις ρυθμίσεις σελίδας. Τσέκαρε το "Ανακατεύθυνση αυτής της σελίδας σε", και έπειτα γράψτε εκεί το όνομα της σελίδας στην οποία θέλετε να οδηγεί. Μην τσεκάρετε την επόμενη επιλογή εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (πολύ σπάνια). Πατήστε «εφαρμογή αλλαγών» και «αποθήκευση».

Είναι καλό να έχετε αφαιρέσει όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας (να είναι κενή), συμπεριλαμβανομένων όποιων κατηγοριών και άλλων ρυθμίσεων.

Με μετακίνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανακατευθύνσεις μπορούν επίσης να δημιουργηθούν αυτόματα, όταν μετακινήσετε (μετονομάσετε) μία υπάρχουσα σελίδα (Βοήθεια:Μετακίνηση σελίδας).

  1. Αν θέλετε να προσπελάσετε μία σελίδα ανακατεύθυνσης (για παράδειγμα, για να τη διορθώσετε), πρώτα προσπελάστε την ώστε να σας ανακατευθύνει στη σελίδα όπου δείχνει, και μετά πατήστε τη σύνδεση που υπάρχει ακριβώς κάτω από τον τίτλο του λήμματος στο οποίο είστε, όπου αναφέρεται «ανακατεύθυνση από τη σελίδα...».
  2. Οι σελίδες ανακατεύθυνσης δεν μπορούν να καταταχθούν σε κατηγορίες.
  3. Καλό είναι οι σελίδες ανακατεύθυνσης να μην περιέχουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την ένδειξη #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[σελίδα προορισμού]]
  4. Αν δε βλέπετε αποτέλεσμα, καθαρίστε τη μνήμη cache του υπολογιστή σας (Mozilla: πατήστε Reload (ή Ctrl-R), IE / Opera: Ctrl-F5, Safari: Cmd-R, Konqueror Ctrl-R)