Βικιπαίδεια:Πρωτοβουλία Χρηστικότητας/Ανατροφοδότηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Αναζήτηση[επεξεργασία κώδικα]

Μεταφέρθηκε από Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών#Αναζήτηση:

Η αναζήτηση έχει πολλά κενά. Υπάρχει τρόπος να την βελτιώσουμε; --Μυρμηγκάκι 19:17, 27 Ιουνίου 2010 (UTC) Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί οι εξής περιπτώσεις:

α) Αφού το Δημήτριος είναι σωστό, γιατί σου προτείνει το «Δημητριος» άτονο;
β) Δημήτριος Βενιζέλος δεν υπάρχει. Αν πατήσεις στον σύνδεσμο που σου προτείνει σε πάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος ή σου προτείνει το Δημήτριος Βικέλας.
  • Το ίδιο και εδώ. Άρχισε να βγάζει τους τόνους τώρα, ή ήταν από καιρό και δεν το είχα προσέξει;

Υπόθεση[επεξεργασία κώδικα]

  • α) Υποθέτω ότι το πρόβλημα είναι στο ι. Μάλλον δεν το μεταχειρίζεται σωστά. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Μυρμηγκάκι (συζήτησησυνεισφορά) .
  • β) Υποθέτω ότι η αναζήτηση υποβοηθείται με δευτερεύοντα δεδομένα στην βάση δεδομένων της βικιπαίδειας (αν η βικιπαίδεια βασίζεται σε δεδομένα), τα οποία στην ελληνική βικιπαίδεια δεν φροντίζονται σωστά. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Μυρμηγκάκι (συζήτησησυνεισφορά) .

Συνοψίζω:[επεξεργασία κώδικα]

  • Εναλλακτική αναζήτηση αντικαθιστώντας η - ι - υ; Φοβάμαι πως είναι πολύπλοκο και τελικά θα δίνει άσχετα αποτελέσματα ακόμη και αν έχει γράψει σωστά μια λέξη.
  • Μεταξύ Γεώργιου και Γρηγόριου δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα στην αναζήτηση - ίσως ούτε καν μεταξύ Γιώργου και Γεώργιου, αλλά το πρόβλημα είναι όντως ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στην πρώτη λέξη και όχι στην δεύτερη. Ίσως να ωφείλεται όμως στο ότι πρέπει να δώσει μόνο μία εναλλακτική πρόταση.
  • Στην Άλωση της Τριπόλεως, αυτό που βρίσκει δεν είναι η υποενότητα αλλά η λέξη Άλωση μέσα στο άρθρο Τρίπολη. (Ξανακοίταξέ το, κάνει bold αυτό που βρίσκει) - αγνοεί το Τριπολιτσά και δεν έχει λόγο να μην το κάνει.

Θα ανοίξω ένα bug για τα πρώτα δύο συμπεράσματα και θα περιμένουμε να τα εξετάσουν οι developers. --geraki Talk 14:00, 12 Ιουλίου 2010 (UTC)

  • Όχι αντικατάσταση, αλλά συστηματική παράβλεψη. Είναι συνηθισμένος αλγόριθμος αναζήτησης να περιοριζόμαστε στα σύμφωνα και μάλιστα χωρίς τα διπλά. Δηλαδή Δεληγιάννης, Δηλιγιάννης, κλπ. πρέπει να βρίσκονται όλα. Αυτός είναι ο στόχος της αναζήτησης. Στην Ελληνική γλώσσα θα έλεγα μάλιστα ότι βού και μπού, δέ και ντέ είναι εξίσου παρόμοια, Βουδούρης και Μπουντούρης, Βενιζέλος Μπενιζέλος, Δαλλιάνης και Νταλλιάνης είναι όλα το ίδιο όταν αναζητούμε. Πώς τον λέγαν τον Δαλιάνη; Νταλλιάνη! Αυτό είναι αναζήτηση. --Μυρμηγκάκι 10:40, 18 Ιουλίου 2010 (UTC)

Άνοιγμα επεξεργασίας άρθρου σε νέο tab[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,
Μια μικρή παρατήρηση για κάτι που δεν βρίσκω πολύ πρακτικό: στην παλαιά μορφή, μπορούσε ο χρήστης να κάνει δεξί κλικ πάνω στις επιλογές «Άρθρο», «Επεξεργασία», «Ιστορικό άρθρου» και κάνοντας κλικ στο «Open in new tab» να ανοίξει τη σελίδα σε νέο tab του φυλλομετρητή (προσωπικά χρησιμοποιώ τον Internet Explorer). Πλέον αυτό δεν είναι εφικτό με αποτέλεσμα να απαιτούνται λίγα βήματα παραπάνω εκ μέρους του χρήστη, όπως το να ανοίξει ο ίδιος νέο tab και να κάνει copy paste τη διεύθυνση της σελίδας.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Atlantia 19:48, 1 Ιουλίου 2010 (UTC)


Σημαντική η αναφορά του browser. Αυτό δεν παρατηρείται στον Firefox ή στον Safari. Πιθανό να είναι περισσότερο πρόβλημα του Internet Explorer παρά σφάλμα του κώδικα, αλλά έτσι κι αλλιώς παρέχονται διορθώσεις για σφάλματα του IE. Θα αναφερθεί. Εναλλακτικά, μπορείς να ανοίξεις τη σελίδα σε νέο tab πατώντας τον σύνδεσμο με το μεσαίο κλικ (το ροδάκι του ποντικιού). --geraki Talk 14:13, 12 Ιουλίου 2010 (UTC)
Ευχαριστώ πολύ geraki, το κολπάκι με το μεσαίο κλικ δουλεύει περίφημα υπερκαλύπτοντας την όποια αδυναμία του browser. Προσωπάκι έφρασης Atlantia 10:33, 18 Ιουλίου 2010 (UTC)

Προβλήματα νέου interface[επεξεργασία κώδικα]

1. Το πλαίσιο αναζήτησης δεν ενεργοποιείται ούτε με κλικ ούτε με διπλό κλικ. Ενεργοποιείται με δύο κλικ.

2. Με δεξί κλικ -> άνοιγμα σε νέα καρτέλα ανοίγει στο browser η σελίδα που μας ενδιαφέρει να δουλεύουμε παράλληλα. Δεν ισχύει το δεξί κλικ στις καρτέλες της Βικιπαίδεια πλέον. Για παράδειγμα όταν κάνω επεξεργασία τμήματος ενός άρθρου δε μπορώ πλέον με δεξί κλικ να ανοίξω σε διπλανή καρτέλα στο browser ολόκληρο το άρθρο ή τη σελίδα συζήτησης. ManosHacker 19:12, 2 Ιουλίου 2010 (UTC)

  1. Αυτό δεν παρατηρείται στον Firefox ή στον Safari. Πιθανό να είναι περισσότερο πρόβλημα του Internet Explorer παρά σφάλμα του κώδικα, αλλά έτσι κι αλλιώς παρέχονται διορθώσεις για σφάλματα του IE. Θα αναφερθεί. --geraki Talk 14:15, 12 Ιουλίου 2010 (UTC)
  2. Το ίδιο πρόβλημα που αναφέρθηκε και παραπάνω και επίσης δεν παρατηρείται στον Firefox ή στον Safari. Δοκίμασε το μεσαίο κλικ (που έτσι κι αλλιώς είναι πιο γρήγορο). --geraki Talk 14:15, 12 Ιουλίου 2010 (UTC)
Το μεσαίο κλικ δεν το ήξερα και σώζει! Thanks :) ManosHacker 23:55, 13 Ιουλίου 2010 (UTC)