Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων/e-mail με πρόταση για ελεύθερη άδεια φωτογραφίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρακάτω βρίσκεται ένα πρότυπο e-mail για αποστολή προς ιστοσελίδες/δημιουργούς για να δώσουν ελεύθερη άδεια χρήσης για φωτογραφίας τους.


Χαίρετε,

ασχολούμαι με την ελληνική Βικιπαίδεια, την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου, όπου έχω δημιουργήσει το λήμμα (τίτλος λήμματος) (διεύθυνση της σελίδας στην Βικιπαίδεια).

Έχω διαπιστώσει ότι η φωτογραφία που έχετε αναρτήσει στο διεύθυνση της φωτογραφίας θα ήταν πολύ χρήσιμη για την τεκμηρίωση του λήμματος.

Θα ήθελα να σας προτείνω να δώσετε την άδειά σας να δημοσιευτεί αυτή η φωτογραφία στο Wikimedia Commons σύμφωνα με τους όρους της Άδειας Χρήσης CC-BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.el), έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Βικιπαίδεια αλλά και από οποιοδήποτε άλλο.

Χονδρικά οι όροι της CC-BY-SA 4.0 προβλέπουν ότι η φωτογραφία θα μπορεί να τροποποιηθεί, να αντιγραφεί και να διανεμηθεί ελεύθερα (ακόμη και εμπορικά) από τον οποιονδήποτε (όχι μόνο από την Βικιπαίδεια), εφόσον συνεχίζει να υπόκειται στην ίδια άδεια και τις ίδιες ελευθερίας, και να ακολουθείται πάντα από το όνομα του φωτογράφου (το δικό σας).

Ιδανικό θα ήταν να ανεβάζατε ο ίδιος την φωτογραφία μέσω αυτής της φόρμας (https://commons.wikimedia.org/wiki/Special:UploadWizard?uselang=el) και να μου απαντήσετε με τη διεύθυνσή της (ή να την ενσωματώσετε ο ίδιος στο λήμμα).

Ευχαριστώ,

Όνομα (όνομα χρήστη)