Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων/e-mail

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρακάτω βρίσκεται ένα πρότυπο e-mail για αποστολή προς ιστοσελίδες των οποίων τα κείμενα έχουν αντιγραφεί στην Βικιπαίδεια.


Γειά σας,

Ασχολούμαι με την ελληνική Βικιπαίδεια, την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου, όπου βρήκα ένα κείμενο για το (τίτλος άρθρου) (διεύθυνση της σελίδας στην Βικιπαίδεια) το οποίο ανέβασε κάποιος άλλος χρήστης, που είναι προφανώς το κείμενο που έχετε δημοσιεύσει στη σελίδα (διεύθυνση της σελίδας του αρχικού κειμένου).

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε δώσει την άδειά σας να δημοσιευτεί στην Βικιπαίδεια σύμφωνα με τους όρους της Άδειας Ελεύθερης Τεκμηρίωσης CC-BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.el ), αλλιώς μπορεί να διαγραφεί, αφού η Βικιπαίδεια σέβεται τα οποιαδήποτε πνευματικά δικαιώματα.

Φυσικά, λαμβάνοντας υπ'όψιν την αξία του κειμένου σας αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι καλή προσθήκη στην Βικιπαίδεια, οπότε θα ήταν πάρα πολύ καλό να επιτρέψετε τώρα την δημοσίευσή του.

Χονδρικά οι όροι της CC-BY-SA 4.0 προβλέπουν ότι το κείμενο μπορεί να τροποποιηθεί, να αντιγραφεί και να διανεμηθεί ελεύθερα (ακόμη και εμπορικά) από τον οποιονδήποτε (όχι μόνο από την Βικιπαίδεια), εφόσον συνεχίζει να υπόκειται στην ίδια άδεια, και να ακολουθείται πάντα από το όνομα του συγγραφέα του.

Ευχαριστώ,

Όνομα (όνομα χρήστη)