Βικιπαίδεια:Οδηγός λήμματος/Εγκυκλοπαιδικότητα εταιρείας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εγκυκλοπαιδικότητα
Πηγές
Περιεχόμενο
Τέλος

Εγκυκλοπαιδικότητα

Υπάρχουν εκατομμύρια εταιρειών και οργανισμών στον κόσμο, αλλά πολύ λίγοι είναι αρκετά αξιοσημείωτοι για τη Βικιπαίδεια.

Τι είναι η Εγκυκλοπαιδικότητα;
Εάν ένα θέμα έχει λάβει σημαντική κάλυψη σε αξιόπιστες πηγές που είναι ανεξάρτητες από το θέμα, θεωρείται ότι ικανοποιεί τα κριτήρια συμπερίληψης για ένα αυτόνομο λήμμα.


Για τη Βικιπαίδεια, μια εταιρεία ή ένας οργανισμός πρέπει να είναι:

  • το αντικείμενο πολλών μη τετριμμένων δημοσιευμένων έργων των οποίων η πηγή είναι ανεξάρτητη από την ίδια την εταιρεία, Ή
  • να κατατάσσεται σε καταλόγους σημαντικών εταιρειών που διαμορφώνονται από γνωστές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις.

Ένα προϊόν ή μια υπηρεσία πρέπει :

  • να έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών μη τετριμμένων δημοσιευμένων έργων των οποίων η πηγή είναι ανεξάρτητη από την εταιρεία που προσφέρει το προϊόν ή την υπηρεσία. Αυτό σημαίνει άρθρα σχετικά με αυτό - όχι μόνο λίγα λόγια για αυτό σε άρθρα για κάτι άλλο, ή απλά σε μια λίστα.


Σύγκρουση συμφερόντων / διαφήμιση

Εάν είστε συνδεδεμένοι με την εταιρεία/οργανισμό με κάποιο τρόπο, έχετε μια σύγκρουση κινήτρων και θα είναι δύσκολο να γράψετε χωρίς να μοιάζει με τη διαφήμιση - κάτι που δεν επιτρέπεται στη Βικιπαίδεια. Αν μια επιχείρηση δεν είναι ιδιαίτερα ειδική για κάτι, ακόμη και μια σύντομη περιγραφή, όπως σε ένα κοινωνικό δίκτυο ή κατάλογο επιχειρήσεων, είναι μια μορφή διαφήμισης. Εάν το άρθρο δεν πληροί τις οδηγίες εγκυκλοπαιδικότητας, πιθανότατα θα διαγραφεί. Εάν η εταιρεία σας είναι πραγματικά αξιοσημείωτη, κάποιος άλλος θα γράψει γι' αυτή αργά ή γρήγορα. Αν θέλετε να συνεισφέρετε στη Βικιπαίδεια, ίσως θέλετε να γράψετε μια νέα σελίδα από τη λίστα στη Βικιπαίδεια:Προτεινόμενα θέματα.


  • Σημείωση: Αν έχετε σύγκρουση κινήτρων και εξακολουθείτε να κάνετε συνεισφορά σε αυτό τον τομέα, παρακαλούμε αναφέρετε τη ΣΚ στη σελίδα χρήστη σας ή στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.
  • Έμμισθη επεξεργασία: Αν σας πληρώνουν για να συνεισφέρετε στη Βικιπαίδεια, θα πρέπει σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του Wikimedia Foundation — να αποκαλύψετε ποιος σας πληρώνει, ποιος είναι ο πελάτης, και οποιαδήποτε άλλη διασύνδεση.

Καλύπτει τις απαιτήσεις το προτεινόμενο λήμμα σου;

Το λήμμα μου είναι για μια αξιοσημείωτη εταιρεία και δεν είναι διαφήμιση

Το λήμμα μου μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση (βοήθεια!)

Το λήμμα μου είναι για μια εταιρεία που μπορεί να μην είναι εγκυκλοπαιδική (τι να κάνω;)