Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικιπαίδεια:Οδηγός λήμματος/Όχι ακόμη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τι είναι η Εγκυκλοπαιδικότητα;
Εάν ένα θέμα έχει λάβει σημαντική κάλυψη σε αξιόπιστες πηγές που είναι ανεξάρτητες από το θέμα, θεωρείται ότι ικανοποιεί τα κριτήρια συμπερίληψης για ένα αυτόνομο λήμμα.


Ευχαριστούμε που χρησιμοποίησες τον Οδηγό λήμματος!

Το προτεινόμενο θέμα σου δεν είναι αρκετά αξιοσημείωτο για να έχει ένα αυτόνομο λήμμα. Εντούτοις, ορισμένα θέματα ενδέχεται να γίνουν αξιοσημείωτα στο μέλλον εάν λάβουν σημαντική προσοχή σε αξιόπιστες πηγές. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να γράψετε ένα λήμμα σχετικά με το θέμα εκείνη τη χρονική στιγμή. Ορισμένα θέματα καλύπτονται καλύτερα με την επέκταση των υφιστάμενων λημμάτων. Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να συμμετέχετε στο εγχείρημα με άλλους τρόπους, όπως η βελτίωση των υφιστάμενων λημμάτων.

Καλές πηγές
Καλές πηγές

1. Έχουν καλή φήμη για την αξιοπιστία τους: είναι αξιόπιστες πηγές
2. είναι ανεξάρτητες από το θέμα

3. είναι επαληθεύσιμες από άλλους συντάκτες

Οι πηγές είναι (σχεδόν) τα πάντα

Το θέμα σας μπορεί να είναι αξιοσημείωτο, αλλά χωρίς καλές αναφορές, κανείς άλλος δεν μπορεί να το επιθεωρήσει και να συμφωνήσει μαζί σας ή να επαληθεύσει τις πληροφορίες στο λήμμα σας. Τα περισσότερα λήμματα αποτυγχάνουν επειδή δεν διαθέτουν αρκετές πηγές του σωστού είδους για να καθιερώσουν τον αξιοσημείωτο χαρακτήρα τους και να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς στο περιεχόμενο. Ελέγξτε ξανά τη σελίδα πηγών του Οδηγού ή διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις αξιόπιστες πηγές.

  • Ψάξτε για περισσότερες πηγές! Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο ή πάτε στην τοπική βιβλιοθήκη σας όπως κάνουν πολλοί συντάκτες της Βικιπαίδειας.
  • Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν όλα τα θέματα στον κόσμο να πληρούν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας - ορισμένα πιθανώς θα μπορούσαν να το κάνουν στο μέλλον, και κάποια (πιθανώς) ποτέ δεν θα το κάνουν.
  • Να θυμάστε ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικό κάθε αντικείμενο που ανταποκρίνεται στα κριτήρια - αντικείμενα όπως οι συχνές ερωτήσεις, οδηγοί βιντεοπαιχνιδιών, μνημόσυνα, εγχειρίδια οδηγιών, κατάλογοι συνδέσμων, διαφημίσεις, αυτοπροβολή και ορισμοί λεξικών δεν είναι εγκυκλοπαιδικά. Δείτε Βικιπαίδεια:τι δεν είναι η Βικιπαίδεια.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν οι πηγές σας είναι επαρκείς ή για το πώς να γράψετε από ουδέτερη οπτική γωνία, ρωτήστε στην Αγορά.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις πηγές για να υποστηρίξετε ένα λήμμα, μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα αίτημα στη Βικιπαίδεια:Προτεινόμενα λήμματα για να το γράψει κάποιος άλλος.