Βικιπαίδεια:Μαραθώνιος επεξεργασιών "Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος"/Δελτίο τύπου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αναμνηστική πλάκα στον τόπο που ο Γαβρίλο Πρίντσιπ δολοφόνησε τον Φερδινάνδο της Αυστρίας

Η ελληνική κοινότητα της Βικιπαίδειας στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε παράλληλους μαραθώνιους επεξεργασιών την ίδια ημέρα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, όπου θα συμμετέχουν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η Αυστραλία, δίνει το παρόν στην προσπάθεια εμπλουτισμού και της ελληνόφωνης έκδοσης της Βικιπαίδειας με λήμματα σχετικά με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (δημιουργία νέων λημμάτων και επέκταση/βελτίωση παλαιοτέρων). Η πρωτοβουλία αυτού του διεθνούς event ανήκει στο Wikimedia Σουηδίας και αποτελεί μέρος του Europeanna Awareness Project.

Στόχος του Μαραθωνίου επεξεργασιών (edit-a-thon) είναι εκτός απ'το να γραφτούν νέα λήμματα και να εμπλουτιστούν τα παλαιότερα στην ελληνόφωνη Βικιπαίδεια, να χρησιμοποιηθεί και η μεγάλη δεξαμενή του ψηφιακού υλικού που υπάρχει διαθέσιμο στην Πύλη της Europeanna για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στον ιστοχώρο europeana1914-1918.eu.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν διαγωνισμό και ήδη έχει έγκαιρα σχεδιαστεί ένα σύστημα βαθμολόγησης με βάση το οποίο θα επιλεγεί ο νικητής, που θα λάβει και το βραβείο.

Αν συμμετάσχετε λοιπόν χρησιμοποιώντας εικόνες από το Europeana και γράφοντας λήμματα μπορείτε να κερδίσετε μια ταξιδιωτική επιταγή αξίας 300 ευρώ (η οποία για παράδειγμα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καλύψετε μέρος των εξόδων σας για τη συμμετοχή σας στο Wikimania ή σε κάποιο άλλο ωραίο ταξίδι)! Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον διαγωνισμό του Europeana εδώ.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό να δηλώσουν συμμετοχή στην αντίστοιχη σελίδα της ελληνόγλωσσης Βικιπαίδειας.