Βασίλειος Κουκουβίνος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βασίλειος Κουκουβίνος
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα

Ο Βασίλειος Κουκουβίνος (27 Νοεμβρίου 1938-12 Ιουλίου 2017) ήταν Έλληνας Δήμαρχος.

Διετέλεσε Δήμαρχος Ιλίου Αττικής επί 6 συνεχόμενες θητείες(24 χρονια).[1][2]

Γεννήθηκε στα Βασιλικά Βοιωτίας από αγρότες γονείς, τελείωσε το γυμνάσιο Αμφικλείας και στη συνέχεια σπούδασε φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση, ως γραμματέας του συλλόγου Ελλήνων εκεί φοιτητών.

Μετά τη μεταπολίτευση διετέλεσε πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α) και στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ) ως το 1983, αφήνοντας πλούσιο έργο για τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Εξελέγη Δήμαρχος Ιλίου για πρώτη φορά το 1982 και πέντε ακόμη φορές (1986, 1990, 1994, 1998 και το 2002) παραμένοντας στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα τέλη του 2006.

Άλλαξε την εικόνα της πόλης με έργα υποδομής και πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς του δημοτικού έργου.

Επί των ημερών του δρομολογήθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τον οργανισμό της Αθήνας η δημιουργία του Πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Η μετονομασία του Δήμου από Νέα Λιόσια σε Ίλιον υπήρξε αποτέλεσμα δικών του πρωτοβουλιών.

Το 2015 του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από την ένωση δημάρχων Αττικής σηματοδοτώντας την καθολική αναγνώριση του από τους συναδέλφους του στην αυτοδιοίκηση.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου το δημαρχιακό Μέγαρο φέρει το όνομα του.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]