Βαλεντίνα Νάπι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βαλεντίνα Νάπι
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Valentina Nappi (Ιταλικά)
Προφορά
Γέννηση6  Νοεμβρίου 1990[1][2]
Scafati[3]
ΚατοικίαΠομπηία[4]
ΕθνικότηταΙταλοί[5]
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Ιδιότηταηθοποιός πορνογραφικών ταινιών, μοντέλο αισθησιακών εικόνων[6], μπλόγκερ και αρθρογράφος
ΒραβεύσειςXBIZ Award for Foreign Female Performer of the Year (2017)[7], AVN Best Three-Way Sex Scene - Girl/Girl/Boy (2016)[8] και Penthouse Pet (Νοέμβριος 2013)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Βαλεντίνα Νάπι (Σκαφάτι, Καμπανίας, Ιταλία 6 Νοεμβρίου 1990) είναι ιταλίδα ηθοποιός ταινιών πορνό.

Παιδικά χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Σαλέρνο. Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Σαλέρνο και από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ασχολείται με την Τέχνη και με το σχέδιο. Η Νάπι συχνά αναφέρεται ως «διανοούμενη πορνοστάρ» γιατί έχει γράψει  πολλά δοκίμια για την κατάσταση και τον ρόλο των ανδρών αλλά και των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ έχει συμμετάσχει και ένα φεστιβάλ φιλοσοφίας.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το ντεμπούτο της στην βιομηχανία πορνό το 2011, με σκηνοθέτη τον επίσης Ιταλό ηθοποιό ταινιών πορνό Ρόκο Σιφρέντι, αφού πρώτα επικοινώνησε μαζί του μέσω e-mail. Τον Ιούνιο του 2012 ήταν στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Playboy τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2013 έλαβε τον τίτλο «Pet of the Month» για το αντρικό περιοδικό Penthouse. Επίσης, ήταν «Twistys of the Month» για το στούντιο πορνογραφικών ταινιών Twistys, τον Μάιο του 2015. Από το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς γράφει μια στήλη για πολιτικά και κοινωνικά θέματα στο περιοδικό MicroMega.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]