Βαλδουίνος Ζ΄ της Φλάνδρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βαλδουίνος Ζ' της Φλάνδρας)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Βαλδουίνος Ζ΄ της Φλάνδρας
Balduin7.jpg
Γέννηση
Θάνατος
Ρέζελάρε
Ιδιότητα πολιτικός
Σύζυγος Αουίς της Βρεττάνης
Γονείς Ροβέρτος Β΄ της Φλάνδρας και Κλημεντία της Βουργουνδίας
Αδέλφια Joscelin of Louvain
Commons page Πολυμέσα

Ο Βαλδουίνος Ζ΄ της Φλάνδρας (10931119) ήταν κόμης της Φλάνδρας (11111119), γιος του Ροβέρτου Β΄ της Φλάνδρας και της Κλημεντίας της Βουργουνδίας.

Δύο από τους μητρικούς του θείους ήταν ο πάπας Κάλλιστος Β΄ και ο Ραϊμόνδος της Βουργουνδίας, κόμης της Κόιμπρα και σύζυγος της βασίλισσας της Καστίλλης και της Λεόνης Ουρράκα, άρα πρώτος ξάδελφος του βασιλιά της Καστίλης και της Λεόνης Αλφόνσου Ζ΄. Παντρεύτηκε (1105) την Αουίς της Βρεττάνης, κόρη του Άλαν Δ΄ της Βρεττάνης σε ηλικία 13 ετών, ενώ η νύφη ήταν εννέα χρονών. Η σχέση ήταν προβληματική, το ζευγάρι χώρισε (1110) και κανένας από τους δύο δεν ξαναπαντρεύτηκε.

Όταν έγινε κόμης σε ηλικία 18 ετών ζήτησε τις συμβουλές του κατά 10 χρόνια μεγαλύτερου ξαδέλφου του Καρόλου της Δανίας. Φρόντισε να γίνει ο γάμος του Καρόλου με την διάδοχο της κομητείας της Αμιένης Μαργαρίτας του Κλερμόν (1118). Την επόμενη χρονιά πέθανε από τα τραύματα του στην μάχη του Μπουρ–αν–Μπρε. Άτεκνος όρισε ως διάδοχο του τον ξάδελφο του, Κάρολο της Δανίας.

Προκάτοχος:
Ροβέρτος Β΄
Κόμης της Φλάνδρας
Blason Comte-de-Flandre.svg
11111119
Διάδοχος:
Κάρολος Α΄


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Baldwin VII, Count of Flanders της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).