Βαθμίδες Αποστολών (Naruto)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η κατάταξη των αποστολών σε βαθμίδες επικινδυνότητας.

Στον φανταστικό κόσμο της σειράς anime και manga με τον τίτλο Naruto, οι κοινότητα των νίντζα που κατοικεί στα Κρυμμένα Χωριά των διάφορων χωρών, δεν αποτελούν μόνο τις στρατιωτικές δυνάμεις τους, αλλά και μια ενεργή επιχείρηση. Πελάτες τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από οποιαδήποτε άλλη., έρχονται στο Χωριό και αφήνουν παραγγελίες για αποστολές. Ανάλογα με την επικινδυνότητά τους κατατάσσονται σε κατηγορίες και κοστολογούνται. Είναι προφανές πως όσο πιο επικίνδυνη και σημαντική η αποστολή, τόσο πιο πολλά χρήματα καλείται να πληρώσει ο πελάτης. Επειδή ακριβώς τα Χωριά εμπλέκονται σε οικονομικές δραστηριότητες η διατήρηση της φήμης και αξιοπιστίας τους στην «αγορά» είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά.

Τη διαχείριση των αποστολών αναλαμβάνει συνήθως ο Kage (ή ο αρχηγός των μικρότερων χωριών), καθώς και τις όποιες διαπραγματεύσεις με τον πελάτη. Οι αποστολές κατατάσσονται έπειτα σε κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας, προτεραιότητας και σοβαρότητάς τους. Κάθε βαθμίδα νίντζα αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει αποστολές συγκεκριμένων κατηγοριών, ωστόσο ο κανόνας αυτός μπορεί να μην ισχύσει σε περιόδους πολέμου, κρίσης ή έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Βαθμίδες Κατάταξης Αποστολών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι αποστολές είναι οι ακόλουθες:

Βαθμίδα D[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην βαθμίδα αυτή περιλαμβάνονται οι πιο απλές αποστολές, που είναι σχεδόν υποθέσεις ρουτίνας. Έχουν χαμηλή ως και μηδενική επικινδυνότητα, δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον από στρατιωτικής πλευράς, και περιλαμβάνουν συνήθως χειρωνακτική εργασία στα περίχωρα του χωριού. Παραδείγματα τέτοιων αποστολών είναι ο καθαρισμός δημόσιων χώρων και ποταμών, αγροτικές κα κτηνοτροφικές εργασίες, babysitting, φροντίδα και ανεύρεση κατοικιδίων, καθώς και θελήματα για τον φεουδάρχη της Χώρας. Ανατίθενται αποκλειστικά σε Genin, και εκτελούνται υπό την επίβλεψη του Jounin sensei τους. Βοηθούν στο χτίσιμο της ομαδικότητας μεταξύ των μελών της ομάδας και γίνονται παράλληλα με την προπόνηση στις τεχνικές τους.

Βαθμίδα C[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην βαθμίδα αυτή περιλαμβάνονται ελαφρώς πιο δύσκολες αποστολές που πιθανώς να περιλαμβάνουν και κάποια δόση επικινδυνότητας και πιθανότητας τραυματισμού. Συνήθως είναι δουλειές εκτός Χωριού και περιλαβάνουν, για παράδειγμα προστασία προσώπων από ληστές στα ταξίδια τους. Ανατίθενται σε ικανούς Genin (πάντα όμως υπό την προστασία του Jounin sensei τους) και σε Chuunin.

Βαθμίδα B[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην βαθμίδα αυτή περιλαμβάνονται επικίνδυνες αποστολές εκτός του Χωριού. Απαιτούν προσοχή και ειδίκευση γιατί εμπεριέχουν ρίσκο. Μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης προστασία προσώπων, κατασκοπεία και πιθανώς θανάτωση εχθρικού νίντζα. Ωστόσο δεν εμπεριέχουν ανοικτή μάχη. Ανατίθενται σε ικανούς Chuunin και σε Tokubetsu Jounin.

Η αντιστοιχία βαθμίδων αποστολών με βαθμίδες νίντζα.

Βαθμίδα Α[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην βαθμίδα αυτή περιλαμβάνονται οι πιο επικίνδυνες αποστολές, με το πολύ μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και περιλαμβάνουν προστασία σημαντικών προσώπων, δολοφονίες επικίνδυνων εγκληματιών, αποτολές με ύψιστη σημασία για τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ κρατών. Σχεδόν σίγουρα περιλαμβάνουν μάχη και θανάσιμο κίνδυνο. Ανατίθενται σε Tokubetsu Jounin και σε Jounin.

Βαθμίδα S[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η βαθμίδα αυτή είναι ανεπίσημη, ωστόσο ο χαρακτηρισμός αυτός χρησιμοποιείται για αποστολές υψίστης σημασίας και επικινδυνότητας μεγαλύτερης κι από αυτής μιας αποστολής Α. Περιλαμβάνει δολοφονία πολύ επικίνδυνων εγκληματιών και μεταφορές σημαντικότατων απορρήτων εγγράφων και υλικών. Είναι αυτές που κοστολογούνται με την υψηλότερη τιμή και ανατίθενται κατά αποκλειστικότητα σε Jounin.