Α.Σ. Αετός Σκύδρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αετός Σκύδρας
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Σύλλογος Αετός Σκύδρας
Προσωνύμιο
Ίδρυση1952
Διάλυση2013
ΈδραΣκύδρα, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Σκύδρας, Δήμος Σκύδρας
Πρώτη εμφάνιση

Ο Α.Σ. Αετός Σκύδρας ήταν αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο στην πόλη της Σκύδρας του νομού Πέλλας. Ιδρύθηκε το 1952, με πλούσια ιστορία σε συμμετοχές στη Γ΄ και τη Δ΄ Εθνική κατηγορία. Αγωνιζόταν στο Δημοτικό Γήπεδο Σκύδρας. Ο σύλλογος δεν συμμετείχε σε κάποιο πρωτάθλημα την περίοδο 2013–14 και διέκοψε τη λειτουργία του.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε το 1952 ως Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Αετός» Σκύδρας,[1] ενώ μετέπειτα πήρε την ονομασία Αθλητικός Σύλλογος Σκύδρας «ο Αετός». Από το 1996 ως το 2000 αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία στο βόρειο όμιλο για να επιστρέψει ξανά το 2010.

Η άτυχη για την ομάδα περίοδος ήταν το 2011–12, όπου ο Αετός Σκύδρας τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή με αφαίρεση 11 βαθμών[2] και υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική χωρίς να καταφέρει να διαγράψει τους 11 βαθμούς, τερματίζοντας στη 12η θέση, που είναι η τελευταία, με -4 βαθμούς. Την περίοδο 2013–14, ο σύλλογος δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά έπαυσε να υφίσταται. Το Καλοκαίρι του 2014, δημιουργήθηκε ο σύλλογος Νέος Αετός Σκύδρας.

Έμβλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο στοιχείο του εμβλήματος του συλλόγου αποτελούσε ο αετός.

Αξιομνημόνευτοι ποδοσφαιριστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακολουθούν ορισμένοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του συλλόγου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]