Αθλητική Ένωση Μουζακίου Αργιθέας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Α.Ε. Μουζακίου Λαζαρίνας)
Αθλητική Ένωση Μουζακίου Αργιθέας
Το έμβλημα της ομάδας.
Επίσημη ονομασίαΑθλητική Ένωση Μουζακίου Αργιθέας
Σύντομο όνομαΑ.Ε. Μουζακίου Αργιθέας και ΑΕΜ
Ίδρυση2003
ΈδραΜουζάκι Καρδίτσας, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Μουζακίου Καρδίτσας, Δήμος Μουζακίου
Χρώματακίτρινο και μαύρο
ΠροπονητήςΠαναγιώτης Ταμπάκος
Πρώτη εμφάνιση
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Η Αθλητική Ένωση Μουζακίου Αργιθέας ή ΑΕΜ είναι ομάδα της πόλης του Μουζακίου Καρδίτσας.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ίδρυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ΑΕΜ ιδρύθηκε το 2003 μετά από συγχώνευση των ομάδων Πρόοδος Μουζακίου και Α.Ε Λαζαρίνας. Σήμα της ομάδας είναι το άλογο και χρώματα το κίτρινο και μαύρο.

Επιτυχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πρώτες επιτυχίες του συλλόγου ήρθαν την περίοδο 2008-2009 όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Καρδίτσας και την άνοδο στην Δ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, νικώντας στον αγώνα μπαράζ την Α.Ε. Ήφαιστος.

Επίσης την ίδια χρονιά αναδείχθηκε και κυπελλούχος Καρδίτσας νικώντας στον τελικό με 2-0 τον ΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.

Την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 στην πρώτη της συμμετοχή στον 4ο όμιλο της Δ' Εθνικής, κατάφερε να παραμείνει, τερματίζοντας στην 10η θέση. Μετά από αρκετά ανεπιτυχή αποτέλεσματα βρέθηκε την σεζόν 2013-14 στο Β ερασιτεχνικό.Εκεινη την χρονιά κέρδισε την άνοδο στο Α1 ερασιτεχνικό και η ανάκαμψη είχε έρθει.Την σεζόν 2014-15 τερμάτισε 1η στο Α1 ερασιτεχνικό και κέρδισε την άνοδο στο Α ερασιτεχνικό. Η ΑΕΜ είχε επιστρέψει για τα καλά την σεζον 2015-16 με πολύ ανανεωμένο και πολύ ταλαντούχο ρόστερ.Κατεταγη στην 4η θέση και συμμετείχε στα πλέι οφ όπου δεν κατάφερε να κερδίσει κατι. Τωρα πια,την σεζόν 2017-18,με πολύ νεανικό ρόστερ ,το οποίο έχει μέσο όρο 20 ετων, παλεύει και πάλι για την παραμονή.Με καθοδηγητή τον έμπειρο και 41χρονο πια επιθετικο,Τάσο Κανιούρα,η ομάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος με 4 βαθμούς.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=160:-08-09&catid=915:2009-03-17-22-52-07&Itemid=211

http://www.periferiako.com/index.php?id=league&group=308