Αυτοκρατορική Κρύπτη (Φάρνμπορο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτοκρατορική Κρύπτη (Φάρνμπορο)
Τάφος της Αυτοκράτειρας Ευγενίας.
Χάρτης
Είδοςκρύπτη
Γεωγραφικές συντεταγμένες51°17′50″N 0°44′58″W
Διοικητική υπαγωγήΦάρνμπορο
ΤοποθεσίαΑβαείο του Αγίου Μιχαήλ
ΧώραΗνωμένο Βασίλειο

Η Αυτοκρατορική Κρύπτη στο Αββαείο του Αγίου Μιχαήλ του Φάρνμπορο, αποτελεί τον τόπο ταφής του εξόριστου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ΄ και της συζύγου του, Ευγενίας ντε Μοντίχο. Περιλαμβάνει, επίσης, τον τάφο τού γιου τού ζεύγους, Ναπολέοντα Ευγένιου, Αυτοκρατορικού Πρίγκιπα (επίσης γνωστού ως Ναπολέοντα Δ΄), ο οποίος ήταν διεκδικητής του αυτοκρατορικού θρόνου της Γαλλίας.

Ο Ναπολέων Γ΄, μετά την πτώση της Β΄ Γαλλικής Αυτοκρατορίας το 1870, εξορίστηκε από τη Γαλλία και μετεγκαταστάθηκε στο ανάκτορο Κάμντεν στο Τσίσλχερστ, προάστειο νοτιοανατολικά του Λονδίνου, όπου και απεβίωσε το 1873. Ήταν αρχικά θαμμένος στην Καθολική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, στο Τσίσλχερστ, ωστόσο, μετά τον θάνατο του Αυτοκρατορικού Πρίγκιπα το 1879, η χαροκαμένη Αυτοκράτειρα Ευγενία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερση ταφικού μνημείου για την οικογένειά της. Αυτό κτίστηκε στο Φάρνμπορο του Χάμπσαϊρ, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Η επιθυμία της ήταν ο τόπος ταφής να αποτελεί τόπο προσευχής και περισυλλογής.[1] Η κρύπτη σχεδιάστηκε με βάση το ιερό του Σαιν-Λουί στη Γαλλία, όπου ο Αυτοκράτορας επιθυμούσε αρχικώς να ταφεί.[1] Το αββαείο, το οποίο ιδρύθηκε από την Αυτοκράτειρα, παραμένει ενεργό ως μοναστήρι, ενώ είναι πλήρως προσβάσιμο από το κοινό.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «The Crypt at St Michael's Abbey». St Michael's Abbey. 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (Website) στις 30 Οκτωβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2007. 

Συντεταγμένες: 51°17′50″N 0°44′58″W / 51.2971°N 0.7495°W / 51.2971; -0.7495

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Imperial Crypt, Farnborough της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).