Αυτοκινητάμαξα σειράς 4501 ΟΣΕ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σειρά ΟΣΕ 4501
Suburban rail Patras.jpg Solid white.pngGTW2 6 4501 DMU interier.jpg
Πάνω:Αυτοκινητάμαξα σειράς 4501 στην στάση "Παναχαϊκή / Panahaiki" (Πάτρα) το 2010 Κάτω:Εσωτερικό της αυτοκινητάμαξας
Πληροφορίες
Σε λειτουργία2004 –
ΚατασκευαστήςStadler, Bombardier, Ελληνικά Ναυπηγεία
Τόπος κατασκευήςΝαυπηγεία Σκαραμανγκά
Όνομα γενιάςGTW 2/6
Χρόνος κατασκευής2000 – 2004
Είσοδος σε λειτουργία2004
Κατασκευάστηκαν12
Αριθμός εκτός λειτουργίας2
Σχεδιασμός2 ανά συρμό
ΔιαχειριστήςΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΓραμμέςΚατάκολο - Ολυμπία
Προαστιακός Πάτρας:
Π1
Διευκρινίσεις
Πόρτες4 ανά συρμό
Μέγιστη ταχύτητα100 χλμ/ώρα
Παροχή ενέργειαςΝτίζελ
Μετρικό (1 μ.)

Η σειρά 4501 του Ο.Σ.Ε., γνωστή και ως Railbus[1] ή υπόθετο[2] είναι σειρά δίδυμων ντηζελοκίνητων αυτοκινηταμάξων τύπου Stadler GTW 2/6, που λειτουργεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κατασκευάστηκαν από κοινοπραξία Ελληνικών Ναυπηγείων-Stadler Ελβετίας-Bombardier το 2004. Μοιάζουν με τις αυτοκινητάμαξες 560 αλλά η βασική τους διαφορά είναι ότι οι 4501 είναι σε μορφή μετρικού εύρους, ενώ οι 560 σε μορφή κανονικού εύρους, αλλά έχουν την ίδια χωριτικότητα, ταχύτητα, όψεις και κατασκευαστές, ενώ είναι ντιζελοκίνητες με δύο βαγόνια, συνήθως συζευγμένες με άλλη μια ή περισσότερες αυτοκινητάμαξες[3].

Συνολικά, υπάρχουν 12 τέτοιες αυτοκινητάμαξες, οι οποίες χωράνε μέχρι 125 επιβάτες, 12 στην 1η θέση και 113 στην 2η. Διαθέτουν κινητήρα ντίζελ ισχύος 400kW και φτάνει ταχύτητες μέχρι 115 χιλιόμετρα την ώρα. Ακόμη, οι αυτοκινητάμαξες αυτές, είναι κλιματιζόμενες[4].

Διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμερα κυκλοφορύν μονάχα 10 αυτοκινητάμαξες σαν προαστιακές στην Πάτρα καθώς και σε εκδρομικές αμαξοστοιχίες στη γραμμή Ολυμπία - Κατάκολο.[5] Πλέον δύο παραμένουν σε ακινησία εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του μετρικού δικτύου.[6]

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O ΟΣΕ προχώρησε στις παραγγελία τραίνων από την Κοινοπραξία Ελληνικά Ναυπηγεία - Bombardier – Stadler. προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Προαστιακού. Συνολικά παραδόθηκαν 12 διπλοί συρμοί μετρικής γραμμής για τις ανάγκες του δικτύου της Πελοποννήσου. Η Πολλαπλή Μονάδα Ντίζελ με την παρουσία ενός κινητήρα ντίζελ / γεννήτρια στη μέση κάθε μονάδας δεν εμποδίζει τη διέλευση των επιβατών και έχει πλήρη αυτονομία και κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Η Railbus έχει τη δυνατότητα σύζευξης έως και με τρεις αυτοκινηταμάξες.

Οι εν λόγω αυτοκινητάμαξες, είχαν αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2006 από τη γραμμή Κορίνθου - Πύργου - Καλαμάτας, έπειτα από διαπιστώσεις της Επιτροπής Πελοποννήσου ΟΣΕ που έθεταν συγκεκριμένους όρους ασφάλειας για τη συνέχιση της κυκλοφορίας τους. Αργότερα όμως, ο ΟΣΕ αποφάσισε να δρομολογήσει 8 από τις 12 αμαξοστοιχίες που αποσύρθηκαν, υπό τον όρο ότι θα μεταφέρουν έως 92 επιβάτες σε ορισμένα τμήματα του δικτύου[7]. Αρχικά, ήταν σε κάθε γραμμή του Δικτύου της Πελοποννήσου, εκτός της γραμμής του Οδοντωτού, μέχρι την αναστολή λειτουργίας του δικτύου. Σήμερα εξυπηρετούν τις διαδρομές που αναφέρονται στην ενότητα «Διαδρομή».

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.railfaneurope.net/list/greece/greece_ose.html

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/46204/verelhs-paroysiash-ton-neon-trenon-toy-ose.html

http://www.theodore.gr/theodore.gr/Transport_Trains_Locomotives.html

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.railfaneurope.net/list/greece/greece_ose.html