Αντζαλί Γκοπαλάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αντζαλί Γκοπαλάν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Σεπτεμβρίου 1957
Τσεννάι
ΚατοικίαΝέο Δελχί
Χώρα πολιτογράφησηςΙνδία
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού
Κολέγιο Θηλέων Λέιντι Λρι Λαμ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταακτιβίστρια ΛΟΑΤ
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Αντζαλί Γκοπαλάν (γεν. 1 Σεπτεμβρίου 1957) είναι Ινδή ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιώματα των ζώων, ιδρύτρια του εμπιστεύματος "Ίδρυμα Ναζ Ινδίας", μια ΜΚΟ η οποία είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του ιού ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας/συνδρόμου επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας στην Ινδία (ΙΑΑ/ΣΕΑΑ), κυρίως στις γυναίκες και παιδιά. Η Αντζαλί άρχισε να εργάζεται σε θέματα που αφορούν τον ΙΑΑ/ΣΕΑΑ και τις περιθωριοποιημένες κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2012, το περιοδικό Τάιμ τοποθέτησε τον Γκοπαλάν στον κατάλογο με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.[1]

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αντζαλί Γκοπαλάν γεννήθηκε το 1957 στο Τσενάι του Ταμίλ Ναντού. Ο πατέρας της, σμήναρχος Δρ. Κ.Ρ. Γκοπαλάν, ήταν αξιωματικός της ινδικής πολεμικής αεροπορίας. Η μητέρα της καταγόταν από το Παντζάμπ. Φοίτησε στο σχολείο Λα Μαρτινιέρ Λάκναου.

Σπούδασε στην Ινδία και τις ΗΠΑ. Αποφοίτησε με πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες από το γυναικείο κολλέγιο Λέιντι Σρι Ραμ και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημοσιογραφία και μεταπτυχιακό στη διεθνή ανάπτυξη από το πανεπιστήμιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]