Ανιματέρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

[1]Με τον όρο ¨ανιματέρ" (animateur Γαλλική λέξη) εννοούμε τον κωμικό διασκεδαστή-εμψυχωτή που εργάζεται σε διάφορες εκδηλώσεις .Επίσης χρησιμοποιείται και σαν "επίθετο" όταν το αποδίδουμε σε κάποιον ο οποίος είναι στη ζωή του κωμικός και δραστήριος.Κυρίως εμφανίζεται στήν τηλεόραση ως εμψυχωτής κοινού και σε παιδικά πάρτυ ως κλόουν για να διασκεδάσει με αστεία και φάρσες τα παιδιά. Ο ανιματέρ είναι βασικό σκέλος της διασκέδασης σε όλες τις εκδηλώσεις και φορά συνήθως περίεργα ρούχα. Μπορούμε να πούμε πως είναι μια εξέλιξη του γελωτοποιού , και μόνιμα αστειεύεται. Χιλιάδες χρόνια τώρα, αυτοί οι άνθρωποι είναι η αιτία να διασκεδάζουν οι άλλοι άνθρωποι. Το επάγγελμα αυτό, απευθύνεται και σε γυναίκες και σε άνδρες.Οι ανιματέρ μπορούν να παρευρεθούν σε όποιον χώρο κληθούν.

Είναι μια πρόκληση το να βρίσκεσαι απέναντι σε πολλούς ανθρώπους και να καταφέρεις να ομαδοποιήσεις τα συναισθήματά τους. Όμορφο επάγγελμα.

  1. «Κλόουν για παιδικά πάρτυ». Κλόουν για παιδικά πάρτυ (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 24 Μαρτίου 2016.